Oldefars historie gemte sig i mappe

Frank ’Megabody’ opdagede, at der er en ukendt linje fra hans oldefar til ham selv

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Frank 'Megabody' Damgaard, entertainer og byrådsmedlem i Skanderborg Kommune, vidste, han har musikken tilfælles med sin oldefar Kristoffer Konrad Fischer, der som 75-årig opnåede 50 års jubilæum som organist ved Hansted kirke mellem Gedved og Horsens.
Hvad Frank Damgaard ikke vidste var, at han også har andre markante sider tilfælles med sin oldefar.
Noget han først fandt ud af, da han lidt tilfældigt fik fat i en plastlomme med nogle papirer i, som han havde fået, da han som enearving tømte sine bedsteforældres hjem i Augustenborg på Als efter deres død.
Et hjem, der også har været Franks hjem som barn og ung mand. Og hvor han i nogle år boede under tag med sin oldefar, der kom på aftægt hos sine børn - Frank 'Megabodys' bedsteforældre.
“Jeg kan kun svagt huske ham. Men jeg vidste, han havde været degn, at han havde særlige evner med tal, at han var interesseret i mekanik og at han havde en af de første biler - og at han havde en militær fortid på løjtnantskolen, der betød, at han livet igennem havde en militær rankhed over sig. Men jeg vidste ikke, at han var rodet ind i en masse andre ting ved siden af,” siger Frank Damgaard.
Kristoffer Konrad Fischer var ikke bare degn i Egebjerg - altså lærer - og kirkeorganist. Han var også en lang årrække formand for Centralsygeforeningen for Skanderborg Amt, formand for Børneværnet i 27 år, formand for hjemmehjælp og -pleje og regnskabsfører i brugsforeningen.
“Det fandt jeg ud af, da jeg tidligere i år fik åbnet mappen med papirer og avisudklip fra 1950'erne. Og jeg synes, det er en sjovt. Jeg - hans oldebarn - går egentlig rundt og laver det samme, som han gjorde. Han var formand for hjemmehjælp og -pleje. Jeg sidder i Socialudvalget. Og vi gør det næsten i samme område - Egebjerg hørte dengang under Skanderborg Amt. Jeg sidder også i Brugsens bestyrelse. Det er lidt sjovt, jeg har sådan set taget over efter ham,” siger Frank 'Megabody' Damgaard.

Publiceret 29 December 2017 14:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV