FCK-chef viste heltemod i tragisk dødsulykke:

"Jeg gjorde alt, jeg kunne, men det var desværre ikke nok"

David Cosgrave modtog torsdag dusør af Københavns Politi for sin rolle i vandscooter-ulykken i Københavns Havn i maj 2017

Af
Af Jacob Nielsen

 

Der er ingen tvivl om, at David Cosgrave var den helt rigitge mand til opgaven, da han sammen med to kammerater resolut sprang til og udøvede både fysisk og psykisk førstehjælp i forbindelse med den tragiske dødsulykke, hvor en vandscooter i vild fart påsejlede en lille båd med syv amerikanske kvinder med to dræbte til følge.

40-årige David er oprindeligt fra Dublin, Irland men har boet på Vesterbro i København i tre år. Med 11 års erfaring i sundhedssektoren hos Premier League-klubber som Tottenham, Liverpool og Fulham kom han i 2014 til Danmark til et arbejde som daglig leder af lægestaben i fodboldklubben FC København.

Han er på den måde trænet til at behandle fysiske skader, men det var alligevel en opgave ud over det sædvanlige, han og vennerne pludseligt befandt sig i i Københavns Havn i maj måned sidste år.

"Vi var på vandet den dag, og der var også en gruppe jetski, som sejlede temmelig hurtigt. De passerede vores båd på vej mod Langebro, men lige efter ramte den ene jetski båden foran os med de syv amerikanske piger. Vi var jo dem, der var tættest på, og to af os er trænet til at yde førstehjælp, så vi sprang ombord og forsøgte at hjælpe, så godt vi kunne. Fem af pigerne var i chok. De havde sår og skrammer og var meget rystede, mens de andre to piger var voldsomt tilskadekomne og jo desværre ikke overlevede," fortæller David om den tragiske hændelse, som for en måned siden resulterede i, at den 25-årige jetski-fører blev idømt to års fængsel for uagtsomt manddrab på 18-årige Leah Bell og 21-årige Linsey Malia.

LÆS OGSÅ: Jan så TV med konen, da han pludselig blev en helt: "Det vigtigste er, at os helt almindelige mennesker tør at hjælpe et andet menneske"

Torsdag blev David hædret af Københavns Politi for den måde, hvorpå han udviste resolut handlekraft. Selv mener han bare, han gjorde det, alle bør gøre.

"Jeg havde ikke forventer noget helte-diplom, og jeg betegner ikke mig selv som en helt. Jeg mener, det er din pligt som borger, og speielt i det job jeg har, at springe til og hjælpe i situationer som den her. Jeg vidste, at selvom det var et spørgsmål om liv eller død, så kunne jeg håndtere situationen, så jeg forsøgte bare at hjælpe den dag, men det var desværre ikke nok," siger David, der sender sine tanker til de amerikanske familier, som havde sendt deres døtre til en ellers fredelig by som København, men som endte med at miste dem på så tragisk vis.

Hør David fortælle, hvordan han oplevede dødsulykken i Københavns Havn i tv-klippet øverst i artiklen.

Davids to venner, som deltog i førstehjælpen, modtager også en dusør af politiet for deres indsats. De var dog ikke til stede ved dusøroverrækkelsen på Københavns Politis politigård torsdag.

Her får David Cosgrave overrakt sit diplom af København Politis politidirektør, Anne Tønnes.

Her får David Cosgrave overrakt sit diplom af København Politis politidirektør, Anne Tønnes.

Publiceret 02 February 2018 12:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV