27-årig dømt skyldig:

Tilsluttede sig Islamisk Stat

En 27-årig mand fra Albertslund er i dag blevet kendt skyldig ved retten i Glostrup for at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat. Det oplyser DR Nyheder.

Den 27-årige har været i Syrien to gange. Hans første tur var af en måneds varighed i slutningen af 2013, mens den næste rejse til Syrien foregik i tre uger i foråret af 2014.

Anklagemyndigheden har påstået, at manden lod sig hverve til terrororganisationen under sit første besøg, tilmeldte sig som kriger og modtog våbentræning.

Den tiltalte har under sagen nægtet sig skyldig i at have overtrådt straffelovens terrorbestemmelser. Han har i stedet forklaret, at han var i Syrien for at yde nødhjælp og for at kæmpe imod Islamisk Stat, oplyser DR Nyheder.

Den forklaring har retten imidlertid ikke troet på. Retten finder den 27-årige mand skyldig i at lade sig hverve af Islamisk Stat og have modtaget våbentræning. Der er dog ingen beviser på, at den 27-årige mand faktisk har kæmpet for Islamisk Stat, slår retten fast. Det påstod anklagemyndigheden ellers også.

Med dommen i Glostrup Ret er i alt syv personer i løbet af det sidste år fundet skyldige i at tilslutte sig Islamisk Stat. Senere i dag afgør retten, hvad straffen skal være, og hvorvidt han skal udvises.

I de øvrige seks sager er de dømte Syrienkrigere dømt mellem tre og seks års fængsel, oplyser DR Nyheder.

due

Publiceret 09 February 2018 09:58

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV