Heidi-drabet:

Morderen er østasiat og var påvirket af narko

Geno-geografisk DNA-analyse hedder den nye metode, som kan være med til at opklare Heidi-drabet i Virum i 2012 - og som nu har racebestemt morderen

Af
Lars Schmidt

Politiet er ved hjælp af helt ny DNA-teknik kommet flere skridt nærmere opklaringen af drabet på 41-årige Heidi Charlotte Abildskov i villaen på Frederiksdalsvej 174 i Virum om aftenen den 15. eller natten til den 16. november 2012.

Ved hjælp af den nye geno-geografiske DNA-analyse kan man hente flere oplysninger end hidtil, oplysninger, som kan være med til at identificere morderen.

Blandt andet har analysen nu bestemt, at morderen er østasiatisk af afstamning, og han var i gerningsøjeblikket påvirket af flere forskellige former for narkotika: kokain, amfetamin og ketamin. Mandens data findes ikke i det danske politis DNA-register.

Fornyet efterlysning

Heidi Abildskov blev dræbt i husets køkken-alrum. Hun var alene hjemme og iført nattøj, da hun blev overfaldet og stukket ihjel med en kniv. Morderen stjal tre computere og en mobiltelefon, inden han kørte fra gerningsstedet i familiens Mercedes.

Morderen skar sig undervejs, mener politiet, som fandt hans blod på et gazebind. Hans blod blev ligeledes fundet på en trappe ned til kælderen, skriver Ekstra Bladet.

Onsdag sendte politiet en fornyet efterlysning ud til de 190 lande under Interpol.

Signalementet fra Nordsjællands Politi ser således ud:

- Mand

- Asiatisk af afstamning (NY OPLYSNING)

- Var på gerningstidspunktet påvirket af kokain, amfetamin og ketamin (NY OPLYSNING)

- Var inden drabet iført en sort dynejakke af mærket ”Buddy” samt lysegrå joggingbukser af mærket ”Leopard”

- Medbragte formentlig en rørtang af mærket Sandvik Bahco til gerningsstedet

- Fik i forbindelse med drabet en skade i den indvendige side af sandsynligvis højre hånd

Manden var inden drabet iført en dynejakke af mærket Buddy samt lysegrå joggingbukser af mærket Leopard. Foto: Nordsjællands Politi

Manden var inden drabet iført en dynejakke af mærket Buddy samt lysegrå joggingbukser af mærket Leopard. Foto: Nordsjællands Politi

Politiets fornyede efterlysning.

Politiets fornyede efterlysning.

Publiceret 09 February 2018 07:30

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV