65-årig syg tømrer tvunget til at arbejde - to måneder før pension

Af
Af Daniel Sennek

 

65-årige Hans Pedersen bliver tvunget på arbejde. Det sker selvom han er erklæret uegnet - og der kun er to måneder til han går på pension.

Det skriver TV MIDTVEST.

Hans Pedersen har i to år været sygemeldt efter en voldsom skulderskade, som han fik, da han faldt ned fra en stige under sit arbejde i august 2015. Det har siden givet kroniske smerter - og gjort det umuligt at passe et arbejde.

1. april kan Hans Pedersen gå på pension, men nu vil Vesthimmerlands Kommune sende den 65-årige tømrer i en sidste arbejdsprøvning - selvom både læge og fagforeningen 3F fraråder det.

"Jeg har ondt hver dag, og vågner flere gange om natten på grund af smerter. Hvis jeg er aktiv i mere end en halv time, begynder smerterne at komme, og så er jeg nødt til at holde pause i en time, før de går væk igen," siger Hans Pedersen til Fagbladet 3F.

Han kom i arbejdsprøvning første gang i 2016, men det var ingen succes for den tidligere tømrer.

2Jeg tror, jeg var af sted i ikke engang to uger. Der kunne jeg ikke engang skubbe en pind gennem - så det var sådan set ved at være værre, end det var fra starten," husker Hans Pedersen om den oplevelse.

Flere læger har fastslået, at han ikke kan deltage i arbejdsprøvninger. "Den mindste belastning af højre skulder øger risikoen for markant kronisk smerteforværring betragteligt," lyder det.

Rasmu Vetter (S) er byrådsmedlem, og vil nu gå ind i sagen.

"Jeg kan slet ikke se, hvad han skal ud for, når han skal på pension om en halvanden måned. Selvfølgelig kan jeg se, at man skal gøre det efter lovgivningen, men man behøver ikke at gradbøje lovgivningen så hårdt over for en mand i den her situation," siger Rasmus Vetter til TV MIDTVEST.

Publiceret 14 February 2018 08:22

SENESTE TV