47-årig kvinde fik nyseanfald:

Kort efter havde hun dræbt en mand

Af
Af Daniel Sennek

 

"Jeg skyndte mig ud, ringede til alarmcentralen og begyndte at give førstehjælp. Men jeg kunne allerede fornemme, at han var død"

Sådan beskriver en 47-årig kvinde, hvad der skete momenter efter, at hun havde haft et mindre nyseanfald i sin bil. Kvinden blev tirsdag dømt for uagtsomt manddrab, efter hun i oktober måned påkørte og dræbte en knallertkører lidt udenfor Esbjerg.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Den 47-årige kvinde fra Esbjerg blev idømt 20 dagbøder a 400 kroner og en betinget frakendelse af førerretten.

Omtalte episode fandt som skrevet sted i oktober, hvor kvinden kom kørende ad Ølufvad Hovedvej mellem Esbjergmotorvejen og Varde, da hun skulle pudse sin næse. Det fik hende til at nyse 3-4 gange hurtigt efter hinanden - og i næste øjeblik røg den 40-årige knallertkører op på hendes forrude.

Den 47-årige kvinde forklarede i retten, at hun hverken kunne huske at have set knallerten, der kørte foran hende, eller den modkørende bil, som holdt ind og hjalp efter ulykken.

"Jeg kan simpelthen ikke huske det. Jeg har virkelig prøvet, men jeg kan bare ikke. Jeg har sågar kørt forbi flere gange siden for at huske det, men det er sort for mig," forklarede kvinden, som var nødt til at holde flere små pauser under sin forklaring, og som ugentligt har gået til psykolog siden ulykken, ifølge Jydske Vestkysten.

Kvindens forsvarer mente ikke, at kvinden skulle dømmes, da hun ikke kunne kontrollere de pludselige nys.

Men det var retten ikke enig i, selvom den troede på hendes forklaring. Kvinden og hendes forsvarsadvokat overvejer nu, om de vil anke sagen.

Publiceret 14 February 2018 07:13

SENESTE TV