Benzin-rørledning læk:

Tusindvis af liter benzin strømmer ud hvert minut

En benzinledning i Vestsjælland er sprunget læk, og tusindvis af liter benzin strømmer ud hvert minut, oplyser beredskabschef Lasse Hansen ved Vestsjællands Brandvæsen til Ritzau.

Alarmen om lækket løb ind kort efter klokken 10 onsdag.

"Det er en olieberedskabsledning, som løber fra raffinaderiet i Kalundborg til tankterminalen i Hedehusene, der er sprunget læk ved en grusgrav ved Svebølle," fortæller Lasse Hansen.

"Vi har kontrol over situationen, men vi har et større oprydningsarbejde foran os," siger Lasse Hansen til Ekstra Bladet, og uddyber, at det er en gravko, der har revet hul på ledningen.

- Situationen er den lige nu, at vi sikrer området, så der ikke er noget der eksploderer. Og så skal vi have samlet de flere tusinde liter benzin op.

Benzinledningen er en del af det danske olieberedskab, som blandt andet har til formål at garantere forsyningssikkerheden. Ledningen mellem Kalundborg og Hedehusene forsyner hele hovedstadsområdet med brændstof.

Det er ikke første gang, at ledningen springer læk. Det skete også tilbage i 2014, hvor 10.000 liter benzin lækkede nær Tølløse, da en gravemaskine kom til at grave ledningen over.

Et område på 15.000 kvadratmeter blev i den forbindelse forurenet.

Publiceret 14 February 2018 12:30

SENESTE TV