Kæmpe oplevelse:

Danske Michella var med til at bære den olympiske ild i Sydkorea

Ølstykke-pigen Michella Therkildsen fik en oplevelse for livet, da hun blev valgt til at løbe med den olympiske flamme som repræsentant for sin sydkoreanske skole

“Folk blev helt vilde, da jeg fik flammen i hånden. De ville alle sammen have taget billeder med mig.”

Den 21-årige danske kokkeelev Michella Therkildsen, der kommer fra Ølstykke, har det store smil fremme, når hun skal genfortælle sidste uges enorme oplevelse.

Hun blev nemlig valgt til at bære den olympiske ild i Sydkorea - som repræsentant for sin sydkoreanske skole. Michella Therkildsen bar ilden en lille del af vejen fra Grækenland til Sydkorea.

Som en del af sin uddannelse har Michella brugt fire måneder i Jeonju i Sydkorea, hvor hun har studeret koreansk madkultur på Creative Culinary Institute of Korea (CCIK). Allerede inden hun tog afsted, spurgte den koreanske skole om hun ville deltage i ”Olympics”, og det sagde hun ja til.

“Jeg troede, det var et internt event, sådan en slags skole olympiade. Det var først en uge før, at det gik op mig, at jeg skulle være skolens repræsentant ved det rigtige OL,” fortæller Michella Therkildsen i en pressemeddelelse fra Hotel- og Restaurantskolen i Danmark.

200 meter med flammen

På selve dagen modtog hun den olympiske ild fra en anden deltager, løb 200 meter med flammen og gav den videre til de næste deltagere.

“Jeg skulle løbe bag ved en bil, hvor der sad kamerafolk i bagagerummet og filmede mig, og inden jeg gav flammen videre, ville de have mig til at posere på forskellige måder. Jeg forstod ikke ret meget af, hvad der foregik, men det var virkelig sjovt at være med til,” siger Michella Therkildsen.

Elev i Sydkorea

Michella var i Sydkorea som piu-elev (praktik i udlandet), så selvom hun egentlig gik i skole, var opholdet en del af hendes praktik. Og hun fik da også masser af praktisk erfaring, for udover at gå til undervisning, arbejdede Michella også i skolens restaurant, som serverede frokost for de ansatte.

“Jeg arbejdede i restauranten hver dag fra 9-14, og havde så undervisning fra 14-21, nogle gange endnu længere. Så det var nogle lange dage,” fortæller Michella Therkildsen.

At hun valgte lige netop Sydkorea, skyldes en stor interesse for sydkoreansk madkultur, og derfor har hun også brugt de sidste to år på at studere koreansk derhjemme som forberedelse til opholdet.

“Jeg klarede mig på en blanding af engelsk og koreansk, og jeg synes egentlig, at det gik godt med at følge med i undervisningen og forstå mine klassekammerater, selvom jeg var den eneste vestlige elev på hele skolen. Jeg tror også det var derfor, skolen valgte lige netop mig til at løbe med OL flammen – de ville gerne reklamere lidt med at de er internationale,” siger hun.

Publiceret 14 February 2018 06:54

SENESTE TV