Kongehuset afslører:

Sådan skal prins Henrik bisættes

 

 

Hans Kongelige Højhed prins Henriks bisættelse kommer til at foregår tirsdag den 20. klokken 11.00. Det oplyser Kongehuset på et pressemøde.

Torsdag vil hans båre blive overført fra Fredensborg til Amaliensborg. Fredag klokken 18.00 vil han blive overført til Christiansborg Slotskirke. Lørdag vil han blive overført til Castrum Doloris, hvor den kongelige familie vil besøge ham mellem 10.00 og 12.00.

Selve bisættelse vil altså finde sted i Christiansborg Slotskirke tirsdag klokken 11. Efter prins Henriks eget ønske bliver hans aske delt i to. Den ene halvdel af asken skal spredes i de danske farvande, mens den anden halvdel i urnen bliver sat ned i den private have på Fredensborg Slot.

Der vil ifølge Kongehusets pressechef, Lene Balleby, ikke blive tale om en decideret statsmandsbegravelse, men en mindre ceremoni for de nærmeste.

Hvad årsagen til prins Henriks død er, vil Kongehuset ikke oplyse, men de fortæller på pressemødet, at de tidligere har oplyst, at det tilstøder komplikationer, og at "prinsen var en gammel mand".

 

 

 

Publiceret 14 February 2018 11:26

SENESTE TV