SE BILLEDERNE:

Fredensborg mindes og Dronningen hilste på

Dagen igennem blev der lagt blomster ved Fredensborg Slot til minde om Prins Henrik, der døde tirsdag aften

Af
Fred Jacobsen

Fredensborg brugte den først tågede, senere solrige dag til at mindes Prins Henrik, der tirsdag aften sov ind på Fredensborg Slot, 83 år gammel.

Dagen igennem kom folk forbi slottet for at mindes prisen, der havde en særlig tilknytning til slottet.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe viste sig også for de besøgende, da hun kom ud for at se det voksende blomsterhav, smilede og hilste på de mange mennesker, der var kommet for at vise deres sidste respekt for prinsen.

Dagen var også dagen, hvor det blev offentliggjort, at Prins Henrik bisættes tirsdag 20. fra Christiansborg Slotskirke og at hans aske skal spredes ud på vandet og nedsættes i en urne i den private del i Fredensborg Slots have - den ene halvdel af asken på havet, den anden i jorden.

Prins Henrik døde tirsdag aften efter længere tids sygdom. Tirsdag formiddag var han blevet overført fra Rigshospitalet, hvor han havde været efter et længere sygdomsforløb.

Torsdag formiddag bliver Prins Henrik med rustvogn kørt til Amalienborg. Fredag bliver han overført til Christiansborg Slotskirke, hvor han lørdag, søndag og mandag vil ligge på castrum doloris - smertens leje - i en lukket kiste, så danskerne kan komme ind og tage afsked med ham.

Tirsdag er der eå bisættelse fra Christiansborg Slotskirke i en mindre kreds af familie og ænkelte andre. Der bliver således ikke tale om en statsbegravelse.

null

Publiceret 14 February 2018 19:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV