Nyfødte smittet med MRSA på Neonatalafsnit:

"Vi vil gerne beklage"

Der er fundet MRSA-bakterier hos flere børn, der har været indlagt på Neonatalafsnittet på Aalbrog Universitetshospital

Af
Af Daniel Sennek

Der er fundet MRSA hos flere børn, der har været indlagt på Neonatalafsnittet på Aalborg Universitetshospital. De øvrige børn på afdelingen er podet, forældre og personale testes de kommende dage.

Det skriver TV2 NORD.

"Heldigvis bliver man sjældent syg af MRSA-bakterien, og den er ikke multiresistent, så skulle det ske, at man bliver syg og for eksempel får en hudinfektion, kan vi behandle effektivt med andre typer antibiotika. Så der er ikke grund til bekymring," siger afsnitsledende overlæge på neonatalafnisttet på Aalborg Universitetshospital Nord, Pia Sønderby Christensen, til TV2 NORD.

Flere børn er blevet konstateret som smittebærere, og derfor skal deres forældre også podse. De bliver kontaktet direkte af enten egen læge eller Aalborg Universitetshospital.

"Vi vil gerne beklage det besvær, smitteopsporingen har medført og samtidig takke for den opbakning, vi har mødt, så vi får mulighed for at alle familier kan tilbydes relevant hjælp. Selvom smitten kan lyde alvorlig, er det ikke noget, man skal være bange for. Det er selvfølgelig noget, vi gerne ville have været foruden, men vi ser det af og til hos de helt små børn, der ikke har helt samme modstandskraft som vi voksne," siger Pia Sønderby Christensen til TV2 NORD.

Publiceret 07 March 2018 08:42

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV