Politiet sender pædagoger til kamp mod bander

Østjyllands Politi har ansat tre civile forebyggelsesmedarbejdere, der skal styrke trygheden i udsatte boligområder

Af
Louise Nyvang Burmeister

1. marts blev den sidste ansat, og dermed har Østjyllands Politi siden nytår hyret fire civile medarbejdere for at forstærke det forebyggende arbejde mod bandekriminalitet.

Indsatsen er et led i at skærpe trygheden i udsatte boligområder, hvor Rigspolitiets tryghedsmåling for nylig viste, at under halvdelen af beboerne i Bispehaven nu føler sig trygge.

LÆS OGSÅ: Færre østjyder føler sig trygge

Faldet menes, at skyldes sidste sommers bandekonflikt.

Med ansættelsen af to pædagoger, en socialrådgiver og en akademiker med speciale i religionsvidenskab, håber lederen af Forebyggelsesafdelingen ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, at vende den udvikling.

“Vi tror på, at den her indsats kan flytte noget. Det giver os mulighed for at få flere facetter i arbejdet og prøve nye ting af,” siger Gert Bisgaard.

Ideen er at komme tættere på de unge mennesker, der er i farezonen for at blive en del af bandemiljøet.

“Vi sætter barren lidt højere ved at inddrage andre kompetencer end dem, politiet bidrager med. Vi tror på, at det vil have en gavnlig effekt i forhold til at skabe relationer til de unge mennesker i området,” siger Gert Bisgaard.

De nyansatte medarbejdere skal være meget synlige på gaden, men lederen vil ikke endnu ind på, hvad de konkrete arbejdsopgaver bliver.

“Det er meget nyt. Vi skal først have klædt medarbejderne på til jobbet. De er for eksempel med ude på patruljer for at blive klogere på politiets arbejde,” forklarer Gert Bisgaard. 

Han tror, de nye medarbejdere bliver en vigtig brik i politiets forebyggende arbejde.

“Vi skærper vores indsats og kan nu være til stede i højere grad end ellers, fordi de her nye medarbejdere er dedikeret til forebyggende arbejde og ikke ligesom betjentene også skal ud til husspektakler eller på patruljeringer,” siger Gert Bisgaard.

Ansættelserne er ikke tidsbegrænsede, men forventes at være en permanent del af politiets arbejde. Østjyllands Politi fik mulighed for at ansætte forebyggelsesmedarbejdere i kølvandet på sidste års bandekonflikt. 

Tryghedsmåling

Rigspolitiets årlige tryghedsundersøgelse måler trygheden og tilliden til politiet i hele landet.
Rapporten er baseret på mere end 11.000 besvarelser, som er indsamlet fra juni til oktober 2017.
Trygheden i Aarhus, er faldet fra 92,3 procent til 81,3 procent. I Gellerup/Toveshøj og Bispehaven er trygheden også faldet. Målingen viser, at andelen af trygge borgere i Gellerup/Toveshøj er faldet fra 71,2 til 52,9 procent. I Bispehaven er tallet faldet fra 56,7 til 43,4 procent. Til gengæld er tilliden til politiet hos beboerne i områderne uændret på henholdsvis 83,1 procent og 81,8 procent.

Publiceret 08 March 2018 10:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV