Rekord:

Skole har bortvist 25 elever på et år

Kingoskolen har sat hårdt ind overfor elever, der bryder skolens regler

Slangerup Hele 23 gange inden for det seneste år har skoleledelsen i Slangerup trukket det røde kort op af lommen og præsenteret det for elever på Kingoskolen.

Dermed er skolen suverænt dén skole i Frederikssund Kommune, der oftest tyer til at bortvise elever, der har forbrudt sig mod skolens regler.

Det fremgår af de basisoplysninger, politikerne i Uddannelsesudvalget hver måned præsenteres for

Ifølge Lokalavisens oplysninger har der i længere tid været problemer med elever, der i frikvartererne søgte væk fra skolens område, røg hash, og derpå vendte påvirkede tilbage til undervisningen.

Det medførte blandt andet, at de ældste elever i en periode fik udgangsforbud fra skolens område.

Skolebestyrelsesformand Lasse Beck vil ikke udtale sig om de enkelte bortvisninger:

“Der kan være mange forklaringer. Det kan være hash. Men der er ingen, der er blevet testet for det, så derfor ved vi faktisk ikke, om det er dét, de har røget. Vi ved kun, at de har brudt skolens regler ved at være uden for skolens område og ryge. Der kan også være tale om, at eleverne ikke er kommet tilbage til timerne, at to elever har været oppe at slås, eller har talt grimt til en lærer eller anden elev,” siger Lasse Beck til Lokalavisen.

Ifølge ham er der fuld opbakning fra skolebestyrelsen til ledelsens linie:

“Efter min opfattelse er tallene alene udtryk for god skoleledelse, og at man tager ansvar. Vi har ambitioner om, at Slangerup Skole skal være placeret højt, når man ser på kvaliteten af skolen. Derfor er der taget en beslutning om, at hvis man ikke kan finde ud af at være i skolen på en ordentlig måde, så må man hjem i en eller flere dage, og så må skolen tage en dialog med forældrene om årsagerne. For holdningen er, at vi dels er nødt til at støtte de elever, der kan have problemer, men vi skal også understøtte de øvrige 26 elever i klassen. Det er ikke fair for de andre, hvis deres skolegang skal ødelægges af de meget få elever, der ikke kan finde ud af det,” konstaterer Lasse Beck.

Publiceret 08 March 2018 05:30

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV