Peter Madsens redningsmand:

"Folk siger, at vi bare skulle have ladet ham drukne"

Af
Af Jacob Nielsen

 

En kombineret fiske- og dykkertur endte den 11. august i fjor med, at fire kammerater blev en del af en af Danmarkshistorien største krimisager.

De fire sejlede ud fra havnen i Sundby og det blev dem, der reddede den nu drabstiltalte ubådsbygger Peter Madsen op i deres båd, efter at Nautilus netop var sunket til bunds i Køge Bugt.

En af de fire redningsmænd er indkaldt som vidne i retssagen, som begyndte i Københavns Byret torsdag i den forgangne uge, skriver Helsingør Dagblad, der har talt med manden. Han ønsker at være anonym, og derfor optræder han kun med sit fornavn, Mikkel.

"Det har selvfølgelig været vildt. I starten klikkede jeg på alle nyheder om sagen, og man forstod jo nærmest ikke, hvad der stod for øjnene af en. Jeg drømte også om, at Raket-Madsen kom op i vores båd om natten, men nu er der ro på," fortæller Mikkel.

Han havde helst været fri for at blive en del af det store mediecirkus, der følger med, men da det vurderes, at hans iagttagelser kan bidrage til retssagen, gør han det naturligvis, skriver Helsingør Dagblad.

Mikkel husker oplevelse med Raketmadsen således:

"Først da hele ubåden er under vand, sætter Peter Madsen af fra ubådstårnet og ligger nu i vandet. Så skal det gå stærkt. Der smides et reb ud i vandet, og efter et par forsøg lykkes det Peter Madsen at få fat. Han kravler derefter hen langs båden, og fra badebroen på agterstavnen, hiver John ham op i båden. Han virker en smule rystet, men er alligevel klar i hovedet. Over telefonen beder politiet om oplysninger om, hvorvidt der er andre om bord på ubåden, og Peter Madsen svarer kort »jeg var alene om bord. Han afviser at få tørt tøj, tæpper eller at foretage telefonopkald. 'Hvis det er okay med jer, så vil jeg gerne lige have lov at gå ind i mig selv et øjeblik," sagde Madsen ifølge Mikkels forklaring til Helsingør Dagblad.

Han har siden den dramatiske dag hørt på mange meninger om sagen.

"Selv folk, der er tæt på mig, har nævnt, "at vi jo bare skulle have ladet ham drukne," siger Mikkel, der dog tror på retssystemet og mener, at Peter Madsen skal dømmes i retten, før den endelige skyld placeres.

Retssagen fortsætter den 21. marts.

Publiceret 11 March 2018 16:06

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV