Erwin:

125 kg. 202 cm høj - død 11 gange

'En sommerdag tog vi til stranden på cykel. Vi tilbragte timer med at bade og hygge. Da vi cyklede hjem, kunne jeg  pludselig se, at Erwin begyndte at slingre på cyklen, hvorfor jeg beordrede ham højlydt til at standse. Cyklerne blev smidt, og jeg nåede lige at tage om Erwin, da han døde.

Efter få sekunder stødte ICD'en, så vi begge hoppede. Min mand vejer 125 kilo og er 203 cm høj. Jeg selv er 168 cm og vejer 53 kilo. Der var ingen forbipasserende, der stoppede eller kom til hjælp. De kiggede bare og gik videre.

Da vi havde sundet os, cyklede vi hjem med mange pauser, fik aflæst på monitoren og ringet til hjerteafdelingen på Skejby Sygehus, hvorefter Erwin blev indlagt. Sådanne episoder har der været mange af, og alle kom uden forvarsel, hvor jeg har været alene om at hjælpe, ingen spurgte eller hjalp.'

Sådan beskriver Gitte Bülow Light fra Tilst en af de mange episoder i de senere år, hvor hun har genoplivet sin mand Erwin. Han fik i 2012 en blodprop i hjertet og faldt i de næste fem år om af hjertestop ikke færre end 11 gange, oplyser Hjerteforeningen i en pressemeddelelse.

Hver eneste gang var Gitte ved hans side og reddede ham med hjælp af den ICD (en avanceret pacemaker), han fik indopereret. Erwin har gennemgået hele 17 hjerteoperationer og slutteligt en hjertetransplantation. Gennem alle årene har hans kone passet og plejet ham i en grad, så hun har været nødt til at sygemelde sig.

"Jeg er i dag tilbage på mit arbejde som folkeskolelærer grundet denne fantastiske, enestående hjælp fra Gitte. Min kone har virkelig fortjent anerkendelse for sit umenneskelige døgnarbejde gennem fem år," skriver Erwin i en indstilling af Gitte som Årets hjerteredder.

Hjerteforeningen har nomineret tre redninger som Årets hjerteredder 2018, som man på Hjerteforeningens hjemmeside kan stemme på. Gitte Bülow Lights redning er dog ikke blandt de tre nominerede.

Erwin og Gittes historie er tidligere blevet fortalt i TV-programmet 'Holder Danmark i live' afsnit 8 i 2017.

jr

 

Publiceret 13 March 2018 17:00

SENESTE TV