Dyrlæger advarer hundejere:

Ekstremt smitsom sygdom spredes med lynets hast

Ifølge Dyrlægehuset i Holte og Nærum Dyreklinik florerer der i øjeblikket en smitsom diarre-epidemi hos hunde i Storkøbenhavn og Nordsjælland

“I de seneste måneder har vi dyrlæger i Storkøbenhavn og Nordsjælland oplevet en sand epidemilignende tilstand med smitsom diarre. Især i Holte og i Nærum oplever vi rigtig mange smittede hunde.”

Det fortæller dyrlæge Mads Grøn fra Dyrlægehuset i Holte.

Heraf fremgår det også, at årsagen til diarréen er en lille encellet parasit kaldet Giardia, som kan leve i tarmen hos mennesker og dyr. Symptomerne er mild til alvorlig diarre, som kan være ildelugtende, gullig og i blandet blod.

Ekstremt smitsom

Ifølge pressemeddelelsen er parasitten er ekstrem smitsom, og det er derfor meget vigtig at være opmærksom på afføringen og få hunden undersøgt, hvis den får Giardia-lignede symptomer.

“Når en hund bliver udsat for smitte, f.eks. via afføring, en kontamineret vandskål, tæpper, legetøj mm. vil der typisk gå otte dage, inden symptomerne sætter ind,” fortæller Mads Grøn.

Visser typer Giardia kan optræde som en zoonose, det vil sige at mennesker kan blive smittet af deres kæledyr. Dyrlægen kan ved hjælp af afføringsprøver stille diagnosen og iværksætte den korrekte behandling.

Under og efter behandlingen er det afgørende med daglig rengøring og god hygiejne for at undgå, at hunden bliver smittet igen.

adk

Publiceret 28 March 2018 09:04

SENESTE TV