Hærdet kriminel fra Eritrea udvist efter 24 år i Danmark

Retten i Sønderborg har idømt en 30-årig mand fra Eritrea ubetinget udvisning af landet. Dommen blev anket på stedet

Af
Af Jacob Nielsen

Siden starten på teenageårene har en nu 30-årig mand med rødder i Eritrea levet en kriminel tilværelse i Danmark med blandt andet tyverier, hærværk, overtrædelse af våbenloven, narkodomme og fire røverier på samvittigheden.

Nu har en domsmandsret ved byretten i Sønderborg bestemt, at manden skal udvises med indrejseforbud i seks år, selvom hele hans familie er i Danmark og han ikke har nogen bekendte i Eritrea. Det skriver jv.dk.

Manden flygtede i 1994 med sin familie til Danmark. Han var dengang seks år. Gennem årene har han begået grov kriminalitet og seneste i oktober 2017 fik han en narkodom på 60 dages fængsel.

Det er i forbindelse med denne dom, at man har bedt Udlændingestyrelsen tage stilling til, om manden kan udvises. Det mener Udlændingestyrelsen godt, at han kan i en årrække, lyder vurderingen.

"Det er ikke i strid med Danmarks forpligtelser. Han har ikke vist, at han vil holde op med kriminalitet, og han har ikke gjort sig ulejlighed med at få en uddannelse," argumenterede politiets anklager, ifølge jv.dk, i retten.

Dommen blev med det samme anket til Vestre Landsret.

Publiceret 14 April 2018 11:25

SENESTE TV