Smidt ud af Disney-butik, fordi moderen ammede:

"Latterligt! Skandaløst! Jeg er meget skuffet"

Af
Af Daniel Sennek

 

"Min kone blev i dag smidt ud af Disneys butik, fordi hun ammede."

Sådan starter Felipe Lira sit Facebook-opslag, om en episode, der udspillede sig i Disneys butik på Strøget i København. Det skete, fordi hans kone, Marcela Lira, ammede deres nyfødte søn, mens de befandt sig i butikken.

"I dag shoppede jeg i Københavns Disney-butik med min kone og nyfødte søn. Vores søn vågnede efter lidt tid inde i butikken, og min kone gik ned bagerst i butikken for at amme ham. Efter få minutter kom en ansat, der så ud til at være en butiksleder, og sagde "du kan ikke amme her. Enten skal du stoppe eller forlade butikken nu"," skriver Felipe Lira.

Da Marcela Lira fortalte sin mand, hvad der var blevet sagt til hende, lagde de alt legetøjet tilbage som en protest.

"Det er tilladt at amme i offentligheden i Danmark, men på samme tid er der ingen regler for, at butikker/cafeer ikke må smide mennesker ud, der gør det. Jeg er virkelig ked af, at et brand som Disney kan have sådan en uacceptabel adfærd over for en familie," slutter Felipe Lira sit opslag.

Felipe og Marcela er født i Brasilien, men bosat i København, og på deres Facebook-opslag får de stor opbakning.

"Kan ikke tro det! Latterligt! Vil aldrig handle der igen". "Det er skandaløst! Jeg er meget skuffet over Disney lige nu. Det er en skam" og "Det er latterligt! Hvordan kan DIsney forbyde amning? Og så tjener de penge på af sælge børne ting?" er blot nogle af kommentarerne.

Ifølge BT har lederen af Disney-butikken ingen kommentarer til episoden.

Publiceret 16 April 2018 11:04