Blev sendt i fængsel for at fjerne værdiløs, gammel traktor fra sin egen grund:

"Minder om diktaturstater"

Af
Af Daniel Sennek

 

Torsdag i sidste uge blev Agner Jakobsen smit i fængsel. Årsagen var, at han havde flyttet en gammel traktor uden værdi fra sin ejendom.

Det skriver TV 2.

Grunden til fængslingen var en fogedsag, hvor Agner Jakobsen blev beskyldt for at fjerne traktoren fra ejendommen, der blev solgt på tvangsauktion. Nu har Landsretten omstødt dommen

"Jeg er rystet over, at sådan noget kan ske i Danmark," siger han i dag, umiddelbart efter løsladelsen og fem turbulente dage sammen med hærdede kriminelle i arresten i Aalborg, til TV2 NORD.

Fogeden mente, at Agner Jakobsen i forbindelse med tvangsauktionen kørte sin gamle traktor væk og i stedet stillede en anden af samme mærke. Det benægter han. Alligevel mente Landsretten, at han skulle tages i forvaring.

"Hvis fogeden mener, at min klient ikke har talt sandt i retten, så er retsmidlet, at fogeden skal anmelde min klient for falsk forklaring, og så skal der køre en straffesag. I Danmark plejer vi jo ikke at sætte folk i fængsel, indtil de afgiver en forklaring, som dommeren kan lide. Når man normalt hører den slags historier, så er det fra diktaturstater, eller stater hvor der er oprør. Vi plejer jo ikke at bruge den slags metoder, når vi fører retssager mod borgerne" siger advokat Helle Larsen til TV 2 NORD.

Agner Jakobsen røg i fængsel, men er nu heldigvis løsladt igen. For siden har Landsretten selv fundet ud af, at den gamle traktor var værdiløs.

Publiceret 17 April 2018 09:15

SENESTE TV