Karin kommer med opråb:

Aggressive unge omringede Netto-medarbejder - "Ikke en kæft stoppede op og gjorde noget"

’Ikke en kæft hjalp mig. De kunne se, at jeg ringede til politiet. Men ingen blev,’ siger kunde, der overværede tumult foran lokal Netto

Af
Jeppe Helkov

TUMULT Det skulle have været en helt almindelig dag for Karin Holmgaard fra Rågeleje. Sidste fredag havde hendes børn været til rulleskøjtefest i Ramløse Hallen - og på vej derfra stopper familien for at handle i Netto i Ramløse.

Men da Karin Holmgaard skal til at betale kommer der pludselig tre højrøstede unge ind i butikken. Herefter tager hele aftenen en ubehagelig udvikling.

“Den ene var meget hård og gik rundt med et plastikgevær. Han begyndte at råbe af mig og en anden kunde. Så gik han videre ned i butikken, hvor en ansat stod og var ved at køre varer ind i butikken,” siger hun

Har taget fat i de unge

“Da jeg kommer ud til min bil, kan jeg se ind gennem vinduerne til butikken, at en Netto-ansat er nede og tage fat i de. Han følger dem op og skubber dem ud af Netto og siger, at de skal forlade stedet. Men det vil den højestråbende ikke. Han har ret til at råbe og skrige som en sindssyg. Det ender med, at han tager plastikgeværet og smadrer det i hovedet på Netto-manden, så det splintrer i 100 stykker.”

“Så skubber den ansatte ham og siger, at han ikke må kommer ind i Netto. Jeg var ved at køre væk, men jeg kunne ikke få mig selv til at køre. Så jeg skyndte mig ind til en ung pige, der sad i kassen og sagde , at hun skal trykke på alarmknappen. For de stod altså tre mennesker om Netto-manden,” siger Karin Holmgaard.

Ude på parkeringspladsen fortsætter der med at være tumult mellem den Netto-ansatte og de tre unge mænd. Og det, der forager Karin Holmgaard mest er, at ingen gør noget for at stoppe urolighederne.

“Der stod stadig kunder i Netto, blandt andet en hel del store, voksne mænd. På et tidspunkt stoppede to teenagepiger, der åbenbart kender manden, op. Men de turde ikke blive. Samtidig havde jeg Nordsjællands Politi i røret. Jeg råbte til pigen i kassen igen, at hun skal ringe igen, fordi nu stod de tre mænd og holdt Netto-manden. Så kommer der en mand ud og siger, at det må de ikke være. Han stopper og kigger og køre så.”

Ingen blev for at hjælpe

“Det, der generer mig mest, er, at jeg er den eneste, der blev for at hjælp. Der kom hele tiden mennesker og parkerede bilen, de gik ind og handlede og køre igen, mens slåskampen var i gang. Der var ikke en kæft, der stoppede op.”

“Det kan godt være, at de ikke tør gribe ind, men så kan de stå der, så de kan vidne - og give opbakning til Netto-manden. Han smed dem ud af butikken, fordi de generede kunderne. Så det var os alle sammen, han beskyttede.”

Har dårlig smag i munden

“Ikke en eneste af de lokale hjalp. For det var de lokale, der var i Netto. Der blev købt en kaffe eller en pose slik fredag aften kl. 21. Ikke en eneste bakkede op. Man skred bare. Jeg kan forstå det, hvis det var tre hærdebrede Bandidos-rockere - og vi var på Nørrebro. Men det er Ramløse, og det var tre drengerøve. To af mændene, der kørte hjem, kunne bare være blevet og holdt mændende tilbage, til politiet kom. Større var de ikke.

“Jeg var på vej hjem og stod der i høje stiletter og stramme bukser og lignede en eller anden dulle. Ikke en kæft hjalp mig. De kunne se, at jeg ringede til politiet. Men ingen blev. Der må sidde nogen i Ramløse med en dårlig smag i munden. Vi vil alle gerne have en Netto derud, derfor generer det mig, at man ikke engang tør stoppe op og hjælpe.”

Hos Nordsjællands Politi bekræfter pressekonsulent Henriette Døssing, at der har været en episode hos Netto i Ramløse.

“Fredag kl. 21.24 er der postyr i Netto. En medarbejder har forsøgt at få to berusede unge mennesker ud af butikken, efter de har været højtråbende og har opført sig truende over for kunder. Det udvikler sig til håndgemæng ude på parkeringspladsen. Efter lidt tid ankommer vi til stedet,” siger hun uden at ville uddybe nærmere.

Var modigt af Netto-manden

Efter at have oplevet det hele på nærmeste hold har Karin Holmgaard en klar opfordring.

“Det var modigt af Netto-manden at smide tre mænd ud af alene, når der kun sidder en ung pige i kassen - og der ingen andre ansatte er. Det kunne lige så godt have været mig, der havde haft det job. Og så havde jeg da håbet, at kunderne havde bakket mig op. Især når han smed dem ud for at forsvare kunderne. Så tænk jer nu om, når I ser den slags,” slutter hun.

Publiceret 17 April 2018 13:12

SENESTE TV