Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

45.000 kroner på 1 time: Så stærkt går det, når udenlandske tricktyve suger penge ud af magtesløse danskere

 

Vi ved, at sommeren er ensbetydende med en opblomstring af tricktyverier rundt om i landet, men torsdag gik det alligevel vildere til end normalt på Midtsjælland, hvor tre personer fik sig en ordenlig økonomisk lussing på kun en time.

Klokken 12 var en 84-årig kvinde fra Køge i banken, hvor hun vekslede 20 kroners mønter til en 1.000 kroneseddel. Hun gik efterfølgende ud at handle og hævede i en forretning 300 kroner over det beløb, som hun skulle bruge til betaling. På vej hjem blev hun kontaktet af et udenlandsk par, som fremviste et landkort, og da hun kom hjem opdagede hun, at hendes læderpung var stjålet, og der var hævet 15.000 kr. på hendes konto.

 

En halv time senere var den gal i Vig i Odsherred. Her fik en 68-årig mand stjålet sit kort fra jakkelommen. Han havde været i Asnæs Centret, hvor han havde bemærket et par, der formentlig var østeuropæere. Manden brugte sit dankort i en forretning og efterfølgende tankede han benzin, hvor han også brugte sit kort. Da han kom hjem blev han kontaktet af ovennævnte par, der på gebrokkent engelsk ville sælge ham en rottefri grund for 100 kr.! De viste ham billeder af rotter m.v. Den 68-årige afviste dem, og de kørte fra stedet. Han bemærkede ikke, at kortet var stjålet fra jakkelommen. Men det var det - og kort efter blev det misbrugt. Igen blev der hævet 15.000 kroner.

15.000 kroner mistede en 73-årig kvinde fra Karlslunde også klokken 13. Kvinden havde været ude at handle, da hun hjemme på sin adresse på Mariannevej i Karlslunde blev opsøgt af en østeuropæisk mand, der tilbød at lave havearbejde. Manden var sammen med en anden mand. Det lykkedes for mændene at stjæle kvindens Visakort fra en taske i entreen. Ni minutter senere var de 15.000 kroner suget ud af en automat, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, som har en skarp advarsel til alle.

Advarsel

"Ovennævnte tricktyverier viser med alt mulig tydelighed, at det er meget vigtigt, at man skjuler sin indtastning af pinkode ved brug af kort i forretninger. Der er ingen ide i at stjæle et kontokort, hvis man ikke kender pinkoden. Vær derfor SÆRDELES påpasselig ved indtastning og skjul indtastningen for andre.

Vi opfordrer også medarbejdere i forretninger til at være ekstra opmærksomme ved kasserne, hvis man kan se, at en ældre medborger bruger sit kort. Mind den ældre om, at de skal dække for deres indtastning, og står der personer tæt på, så sig til personerne, at de skal holde større afstand," lyder det.

Publiceret: 19. Maj 2017 11:23
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!