Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

65 "københavnerbænke" stjålet siden sidste sommer: En anholdt - satte dem til salg på nettet

Københavns Kommune oplevede over en længere periode at flere af kommunens bænke – de såkaldte ”Københavnerbænke” - var blevet fjernet fra gadebilledet.

I samarbejde med kommunen indledte Københavns Politis tyveriafsnit en efterforskning som d. 29. august 2017 førte til anholdelse af en gerningsmand. Gerningsmanden blev sigtet for 12 forhold af tyveri af Københavnerbænke.

Forsøgt solgt via internettet

De stjålne bænke var efter tyverierne sat til salg på internettet og solgt til private købere. Sagen afventer nu at skulle i retten.

Københavnerbænken blev designet tilbage i 1880'erne og har tre grønne brædder og det svungne stel som kendetegn. Der er omkring 3.000 eksemplarer af de karakteristiske bænke i København. 

Ved evt. køb af en Københavnerbænk online skal man som forbruger være opmærksom på, om bænken er stjålet. Hvis en bænk bærer præg af graffiti eller anden slitage kan det tyde på, at den har stået på gaden – og dermed kan være stjålet med henblik på videresalg.

Kommunen mangler 65 bænke

Der er stjålet 65 bænke siden sommeren 2016. En Københavnerbænk koster Københavns Kommune ca. 8.000 kr. og hertil kommer udgifter til opsætning. Det er dermed en dyr affære hver gang en bænk forsvinder. Københavns Kommune arbejder derfor på at tyverisikre bænkene.  

Publiceret: 14. November 2017 13:26
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112