16.-18. januar samles 800 folkeskoleelever i Videnparken, Cortex Park, ved Syddansk Universitet til tre dage i innovationens tegn.
16.-18. januar samles 800 folkeskoleelever i Videnparken, Cortex Park, ved Syddansk Universitet til tre dage i innovationens tegn.
Foto: Mostphotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

800 skoleelever flirter med fremtidens robotter

Syddanske Forskerparker holder innovationsdag 16. til 18. januar, hvor fire gange så mange elever som forventet har tilmeldt sig

Det kommer til at boble af innovation, når 800 elever fra folkeskolens 8. og 9. klasser stempler ind i Videnbyen ved Syddansk Universitet til tre dages innovationsrejse fyldt med vilde ideer, højt tempo og udfordringer med fokus rettet mod robotter, it og teknologi.

Innovationsdagen, Future Innovators, som Syddanske Forskerparker står bag, er udvidet med to ekstra dage takket være økonomisk støtte fra projektets to sponsorer, Ewii og Odense&Co. 

"Her i Odense mener vi det, når vi siger, at børnene og de unge er en del af vækstdagsordenen. Om få år er det dem, der skal tage ansvar for vores by og finde i morgens løsninger på i dags udfordringer. Det lover godt for fremtiden, når op mod 800 elever siger ja tak til at komme her i Videnbyen for at bruge en dag på at arbejde med innovation, robotter og entreprenørskab," siger børn- og ungerådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R) i en pressemeddelelse.

Future Innovators løber af stablen 16.-18. januar og byder på workshops og udstillinger, hvor eleverne kan komme helt tæt på virksomhederne. Future Innovators er et nyt tiltag, der er udviklet af Syddanske Forskerparker.

Odense er førende i fremtidens teknologi

Skolerne i Syddanmark ligger allerede nummer et, når det kommer til entreprenørskab. Næsten 21 procent af eleverne har haft det på skoleskemaet i år.

Førstepladsen kommer ikke bag på vækstchef i Odense&Co, Bjarke Wolmar.

"Odense er førende i Danmark på fremtidens teknologi – særligt robotter og droner. Folkeskoleleverne i Odense får her adgang til og forståelse for den nyeste viden og teknologi, som gør dem parate til at forstå fremtidens arbejdsmarked og uddannelser", siger han i en pressemeddelelse.

Future Innovators starter 16. januar kl. 8.30 i Videnbyen, Cortex Park, hvor børn- og underådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R), byder folk velkommen. I løbet af dagen vil eleverne blive interviewet af selvkørende robotter, de kan møde flyvende droner eller programmere deres egen robot. 

Publiceret: 11. Januar 2017 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!