Foto: Dyrenes Beskyttelse
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

91 misrøgtede små hunde fundet gemt væk på uhumsk hvalpefabrik: I dag falder dommen

 

I dag afgøres det som kan betegnes som Danmarks største hundeværnssag ved retten i Næstved, mere end to år efter den tog sin start.

Sagen begyndte 4. maj 2015, hvor Dyrenes Beskyttelse reagerede på et tip om seks misligholdte heste og en del hunde på en gård på Sydsjælland.

Hundene var umiddelbart ikke til at se på gården, men de kunne høres, og det lykkedes til sidst at finde frem til dem. I alt 91 misrøgtede cocker spaniels blev fundet stuvet sammen i små rum eller placeret alene i kasser - alle matte i blikket og smurt ind i skidt og afføring.

Se flere billeder af de misrøgtede hunde i fotogalleriet her på artiklen.

Politi og anklagemyndighed overtog sagen mod gårdejeren, og i dag får den altså sin afslutning i Næstved. På trods af sagens alvor, skulle der altså gå hele 2 år og tre måneder, og det er dybt kritisabelt, mener Dyrenes Beskyttelse.

"To år eller mere er helt enkelt en uacceptabelt langsom sagsbehandlingstid. Især når det gælder hvalpefabrikker, da bagmændene i mellemtiden bare kan avle videre og holde nye hunde under samme dårlige kår," udtaler direktør for Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Roskilde Internats tidligere leder, Rikke Christensen-Lee, vidner i dag i retten i den ekstreme dyreværnssag, hvor der forventes afsagt dom klokken 15.30.

Se flere billeder af de misrøgtede hunde i fotogalleriet her på artiklen.

Publiceret: 16. August 2017 13:28
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt