Politweet
Hvorfor politiet har valgt et videoklip af to personer, som tager godt fat om hinandens bagdele, kan vi kun gætte på. Underligt er det i hvert fald.
Screendump
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Årets mærkeligste tweet fra politiet: Numsevideo lægger op til e-sports brag

Fredag formiddag udsendte Nordjyllands Politi et mildest talt mærkværdigt politweet

 

Det danske politi er i høj grad til stede på de sociale medier med mange daglige opdateringer på Facebook og Twitter, men der er stor forskel på, hvordan de forskellige politikredse fremstår på medierne. Nogle kredse giver kun myndige informationer, mens andre forsøger sig med en mere munter tilgang til politistoffet. Til de mere muntre hører blandt andre Nordjyllands Politi.

Et eksempel er en historie fra døgnrapporten den 19. april, som handlede om tyveri af en PH-lampe fra et sommerhus i Frederikshavn. Her skrev kommunikationsafdelingen denne overskrift: "For høj PH-værdi i sommerhuset".

De fleste opslag fra Nordjyllands Politi balancerer netop mellem at være myndige og muntre, men siden fredag formiddag har man kunne se et opslag, som er direkte mystisk.

I et Twitteropslag ser man to personer tage hinanden på numsen, alt imens de går ned ad en gang. Denne lettere malplacerede videobid er akkompagneret med teksten:

"Du skal tidligt op i morgen, hvis du skal se danskerbraget mellem @astralisgg og @FaZeclan. For at spille på kampen SKAL du være 18 år."

@astralisgg og @FaZeclan dækker over navnene på to e-sports hold, og man kan derfor relevant spørge, om det er politiets job at reklamere for en computerspil-begivenhed eller opfordre til gambling. Vi har søgt forklaring på, hvad tanken om det mystiske tweet fra Nordjyllands Politi går ud på hos kommunikationsrådgiver i Nordjyllands Politi, Christian Brinck.

"Vi prøver at være til stede på de sociale medier på en myndig og menneskelig måde. Det handler om at være til stede, hvor borgerne er, og det er i større og større grad på de sociale medier. Vi har indtil videre postet over 11.000 tweets, og jeg tror, at hvis du går dem igennem, vil du sidde tilbage med et overordnet billede af, at vi kommunikerer myndigt, menneskeligt og informativt til borgerne om vores arbejde. Men det er klart, at man også vil kunne finde eksempler på, at vi rammer udenfor skiven, og når jeg ser det tweet her, så må jeg nok erkende, at det er en af de gange. Men det er en udfordring at kommunikere på de nye mediers præmisser, og vi prøver så godt vi kan og drøfter også løbende, hvad der virker og ikke virker," siger Christian Brinck, som ikke kan forklare, hvad tanken med opslaget har været, da det er en kollega, som for længst er gået på weekend, der står bag.

Lokalavisen.dks bedste bud er, at tweetet er et forsøg på at informere om, at det er ulovligt for unge under 18 år at gamble.

Synes du, det er politiets opgave at lave denne type tweets? Kan politiet blive for friske/underholdende i deres sprogbrug? Deltag i debatten i Facebookopslaget nedenfor.

Publiceret: 05. Maj 2017 16:04
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!