Den tekniske træning i AFK Akademi tilbydes ikke kun drenge, men også piger. Arkivfoto
Den tekniske træning i AFK Akademi tilbydes ikke kun drenge, men også piger. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

AFK Akademi: Danmarks første af slagsen

Allerød Fodbold Klub kommer til at huse Danmarks første ordning, som tilbyder teknisk træning for drenge og piger

Fakta om AFK Akademi

I 2015 blev Allerød Fodbold Klub kåret til årets børneklub på Sjælland, og klubben har en af Sjællands største ungdomsafdelinger

AFK Akademi er et tilbud til alle spillere i Allerød Fodbold Klub på årgangene U10–U13

AFK Akademi har indtil videre 95 tilmeldte børn herunder 25 piger

14 tilmeldte instruktører træner børnene hver fredag kl. 17.00 og halvanden time frem på klubbens anlæg, Allerød Idrætspark, Møllemosevej 5, 3450 Allerød

For medlemmer af Allerød Fodbold Klub koster AFK Akademi 500 kr. halvårligt, hvoraf halvdelen betales af Allerød Fodbold Klub

Fredag 10. marts slår Allerød Fodbold Klub dørene op til AFK Akademi, der er Danmarks første ordning, som tilbyder teknisk træning for alle drenge og piger i klubben.

Forskning peger på, at 10-12 år er den fodboldmæssige guldalder. Det er her, børnene udvikler sig allermest, og her fundamentet for dygtige fodboldspillere skabes. Med åbningen af AFK Akademi søsætter Allerød Fodbold Klub et initiativ, som har et klart defineret mål: At fastholde ungdomsspillerne i klubben gennem dygtiggørelse af spillernes individuelle tekniske færdigheder.

AFK Akademi adskiller sig fra de gængse talentordninger, hvor klubber tilbyder teknisk træning til de allerbedste spillere på en årgang. Og typisk kun til drengene. Ordningen i Allerød giver alle piger og drenge på årgangene U10–U13 mulighed for at udvikle individuelle tekniske færdigheder. Og det har 100 spillere indtil videre sagt ja til.

“Vi har oplevet, at mange ungdomsspillere har forladt AFK, når større klubber på Sjælland har lokket med tilbud om teknisk træning og deltagelse i talenttrupper. Vi har desværre også oplevet, at mange spillere er vendt hjem igen med store sår på selvtilliden, fordi de ikke slog igennem,” siger Jan Jacobsen, Chef for AFK Akademi, og fortsætter:

“Akademiet er skabt til at give alle interesserede drenge og piger i klubben muligheden for at dygtiggøre sig i Allerød, ikke kun de bedste drenge. Vi gør os ikke ublu forhåbninger om på sigt at kunne holde på de en-to allerbedste på en årgang. Men vi starter AFK Akademi for at give så mange som muligt en god fodboldmæssig opdragelse, så de får lyst til at blive i klubben i lang tid.”

Træningen starter 10. marts, hvor piger og drenge blandes sammen i grupper, der instrueres af trænere af begge køn.

“Vi vil gerne have flere piger og drenge til at få glæde af fodbold. Vi tror, at sammenblandingen af kønnene på spiller- og trænerside kommer til at gøre en hel masse for klubkulturen, sammenholdet i klubben, fastholdelsen og for børnenes interesse for fodbold. Med næsten 100 tilmeldte børn tyder det på, at vi har ramt et uopfyldt behov,” siger Jan Jacobsen.

“Interessant tilgang”

Birgitte Krustrup, klubrådgiver i DBU, udtaler:

“Akademiet er et godt eksempel på noget, som vi taler meget om i DBU: At udvikling af de fodboldmæssige færdigheder i ungdomsårene bør have et bredt og ikke et for snævert fokus i klubberne. Når børnene er i 10-års alderen, er det ikke til at sige, hvem der bliver den næste Christian Eriksen eller Nadia Nadim, og derfor er det for tidligt at foretage selektionen af talenter her. Spillerne udvikler sig på forskellige tidspunkter. Derfor er tilgangen i Allerød Fodbold Klub interessant, fordi alle inviteres med i ordningen.”

Og Birgitte Krustrup fortsætter:

“Med lige vilkår for drenge og piger er AFK Akademi efter min mening også et godt eksempel på, hvordan kvindefodbolden kan hjælpes frem, så vi kan få flere kvinder i dansk fodbold. Det er der brug for i en tid, hvor medlemstallet falder. Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen i Allerød.”

Tidligere AFK spiller støtter op

U17-pigelandsholdsspiller Kamilla Karlsen, som har spillet i Allerød Fodbold Klub i ungdomsårene, hilser også initiativet velkommen.

“Jeg er rigtig glad for at se, at min gamle klub fokuserer på teknisk træning. Hvis spillerne arbejder hårdt, er jeg sikker på, at AFK Akademi vil gavne den enkeltes udvikling og hjælpe talenterne frem. I min verden skal der lige dele hårdt arbejde og lige dele talent til for at slå igennem. Jeg plejer at sige, at hårdt arbejde slår talentet, hvis talentet ikke arbejder hårdt,” siger Kamilla Karlsen.

Hun tilføjer:

“AFK Akademi er også et vigtigt initiativ i forhold til at fremme kvindefodbolden i Danmark, fordi pigerne prioriteres på linje med drengene. Jeg håber, at flere klubber bliver inspireret til at tænke i nye baner, så der kommer større fokus på kvindefodbolden.”

Publiceret: 10. Marts 2017 09:30
Leveret af Allerød Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!