Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Albertslund indfører kommunal skattely-kontrol

Politisk flertal har vedtaget, at Albertslund Kommune ikke skal samarbejde med firmaer, der unddrager sig skat

Firmaer, der unddrager sig skat, skal ikke fremover kunne regne med at samarbejde med Albertslund Kommune.

Et politisk flertal vedtog allerede i april i år at indføre skattely-kontrol. På kommunalbestyrelsens møde den 13. december blev forelagt en indstilling fra forvaltningen om, hvordan kontrollen skulle udmøntes.

Et flertal på 15 ud af 21, bestående af S, SF, Enhedslisten og Radikale, vedtog indstillingen. Venstre og Konservative stemte imod, mens Dansk Folkeparti undlod at stemme.

Af beslutningen fremgår det blandt andet, at kommunens bankforbindelse ikke må medvirke til, at deres kunder på ulovlig vis kan unddrage sig skattebetaling ved, at banken rådgiver om anvendelse af skattely og/eller ulovlig skatteplanlægning. Det gælder nationalt og internationalt.

At der årligt udtages 5-10 af kommunens leverandører til kontrol for skattely-aktiviteter og/eller medvirken til systematisk, ulovlig skatteunddragelse.

Samt at kommunens udbud fremover vil indeholde krav om, at leverandører ikke anvender skattely og/eller medvirker til systematisk, ulovlig skatteunddragelse.

Nyttesløst?

Som nævnt stemte V og K imod, mens DF undlod at stemme.

Alle partier støttede en indsats imod firmaer i skattely, men mente det var nyttesløst at Albertslund Kommune gik ind i den kamp.

Lars Gravgaard Hansen (Kons.) kaldte det "varm luft" og "symbolpolitik", mens Brian Palmund (V) mente, at indsatsen mod skattely bør ligge på et nationalt niveau, ikke kommunalt.

"Jeg er enig i betragtningerne om ikke at samarbejde med firmaer der putter penge i skattely, men vores indsats gør ingen forskel. Jeg synes ikke vi skal bruge flere forvaltnings-kroner på det her", sagde Danni Olsen (DF).

Men Leif Pedersen (SF) afviste, at kontrollen er nyttesløs:

"Det her giver os et redskab til at kunne gribe ind overfor virksomheder. Lige nu har vi ikke noget mandat. Derfor støtter vi det."

Publiceret: 29. December 2016 10:23
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!