Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ali Mohamed er blevet sin skade kvit og testes mod stærk bokser fra Ecuador

Skanderborgs boksetalent og Danmarks pt. yngste profbokser er tilbage i aktion og tester evnerne mod sydamerikansk bokser, der er noget stærkere, end rekordlisten antyder

 

Ali Mohamed fra Skanderborg er ikke blot Danmarks pt. yngste aktive profbokser. Han er også en af de allermest talentfulde.

 

En skulderskade har imidlertid holdt ham ude et stykke tid, men nu vender den 20-årige Skanderborg-bokser tilbage til ringen og bokser sin femte profkamp, når Mogens Palle og Brian Nielsen lørdag den 17. juni arrangerer Danish Fight Nights jubilæumsstævne i Ceres Park Hal 1 i Aarhus. 

 

Det er i den grad noget, som Ali Mohamed ser frem til.

 

”Jeg glæder mig virkelig meget. Jeg har været væk i alt for lang tid. Det har været en ufrivillig pause på grund af en skulderskade. Nu vil jeg tilbage og vise, at jeg er dér, hvor jeg var sidst, og at jeg er blevet endnu bedre,” siger Ali Mohamed i en pressemeddelelse til Lokalavisen. Den talentfulde bokser vandt sine første fire profkampe i overbevisende stil.

 

Ali Mohamed er kendt for sit eminente overblik og sin ekstreme hurtighed. Men en overbelastningsskade fra 2016 tvang ham til en pause fra den sport, som han elsker så højt.

 

”Efter min seneste kamp i december, kunne jeg mærke en smerte omkring skulderen. Det gik ikke over, som den slags plejer. Jeg fik en MR-scanning, og lægerne kunne se, at der var en overbelastning omkring leddene, så jeg ikke kunne strække armene ordentligt ud, når jeg slog,” siger Ali Mohamed. Han tilføjer, at alt heldigvis er forløbet godt på det seneste:

 

”Jeg har genoptrænet skulderen hos en rigtig dygtig fysioterapeut i gennem en længere periode, og nu er den helt, som den skal være. Der har i hvert fald ikke været smerter til træning.”

 

Det bliver imidlertid ikke en nem opgave at vende tilbage på den 17. juni. Ali Mohamed skal i sin comeback-kamp møde Jefferson Vargas, en 24-årig spanskbaseret fjervægter fra Ecuador.

 

Jefferson Vargas, som har fem sejre og fem nederlag, kommer til Aarhus med en frisk sejr i bagagen. Så sent som den 2. juni pointbesejrede han nemlig Samuel Escobar i en tyrefægterarena i Illecas i det centrale Spanien

 

Resultatet sættes i relief af, at samme Escobar blandt andet har bokset uafgjort mod den officielle EM-udfordrer i fjervægt, Marc Vidal, som i næste måned bokser titelkamp i Barcelona mod den danske europamester Dennis Ceylan.  

 

”Jeg har fået en hård kamp. Det vil jeg ærligt indrømme. Han er en god modstander og er meget bedre, end rekordlisten antyder. Han har mødt nogle stærke boksere, og så kommer han desuden fra fjervægt, som er vægtklassen over min. Så jeg forventer slet ikke, at det bare er én, som jeg nemt kan tromle over. Jeg virkelig skal bokse teknisk dygtigt for at kunne slå ham,” siger Ali Mohamed, der altså ikke kommer til at tage for let på opgaven.

 

Jefferson Vargas er aldrig blevet stoppet før tid. Hans seneste to nederlag var meget tætte pointnederlag. Ali Mohamed har set et par kampe med ham på video og er bevidst om, at Vargas er en fighter-type, som gerne vil fremad hele tiden og ind i nærkamp for at slå mange slag hele tiden.

 

”Han er noget lavere end mig, så jeg skal forsøge at bokse ham udefra med god teknisk boksning, så han ikke bryder igennem på de indre linjer,” lyder det fra Ali Mohamed, som efter blot fire kampe ifølge BoxRec’s uafhængige computerrangliste allerede er nummer 33 i Europa i super bantamvægt. 

 

Ali Mohamed har den seneste tid trænet to gange om dagen og fået rigtig god sparring. Det vigtigste har været at få timingen tilbage. Den mister man nemt, når der går for langt mellem kampene og træning med sparring. Men han er klar til at tage det lange seje træk, der skal til for at nå til tops i boksning.

 

”Jeg prøver at blive bedre på alle punkter. Jeg er kun 20 år gammel. For mig handler det bare om at udvikle mig og lade det tage den tid, det tager. Jabbet kan altid blive bedre og mine hurtige bevægelser og reflekser, som er en af mine største fordele, kan jeg altid bygge videre på,” forklarer den eftertænksomme bokser.

 

Han glæder sig ikke mindst til at optræde igen i Aarhus, hvor han også boksede sin seneste kamp.

 

”Det er noget helt specielt at bokse på sin hjemmebane foran vennerne og familien. Der kommer en del og bakker mig op, og det glæder jeg mig meget til. Det bliver fedt at vise dem alle, at jeg er tilbage igen,” siger Ali Mohamed.

 

Der er otte kampe på programmet i Ceres Park Hal 1. Jonas Madsen bokser titelkamp om IBF’s World (Youth) Championship i letsværvægt mod mexicanske Mario ”Sena” Baeza. Lolenga Mock bokser i et spændende topbrag mod Luke Blackledge i super mellemvægt, mens Daniel Heinze i samme vægtklasse tørner sammen med Bruno Tavarez i en spændende rematch.

 

Derudover kommer også Pierre Madsen, Ditlev Rossing, Enock Poulsen og Sarah Mahfoud i aktion.

 

Du kan købe billetter til kampen via www.billetnet.dk

 

-bo

Publiceret: 13. Juni 2017 12:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!