Lars Mølsted som Andy, Karin Nordly-Holst som Malkepigen/Zelayna og tre frygtelige zombotter. Foto: Søren Malmose
Lars Mølsted som Andy, Karin Nordly-Holst som Malkepigen/Zelayna og tre frygtelige zombotter. Foto: Søren Malmose
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Anmeldelse: 'Legendale' leger med mig

Fredericia Teater strækker teknologien til det yderste for historiens skyld. En vild histore

Virtual reality kommer til kort, når den udfordres af Fredericia Teaters actual reality. Med den nye musical, verdenspremieren 'Legendale' holder Fredericia Teater sig ikke tilbage. Det er fed underholdning - og en lille smule tankevækkende. Men først og fremmest er 'Legendale' er ridt af de vilde. Og helt utrolig godt lavet.

Fortællingens hovedperson er den lidt nørdede it-mand, Andy. Han bor alene i sin snuskede, pizzabakkebefængte lejlighed. Hver dag flygter han ind i computerspillet Legendale, hvor han kæmper mod riddere, monstre og drager. En verden, der på næsten alle måder er bedre end hans virkelighed.

En dag udfordrer spillets skaber alle spillerne til en særlig dyst. Desværre ender Andy med at skulle bruge en af spillets svageste figurer, Malkepigen. Men det viser sig, at hun har skjulte talenter, som bare venter på at bryde ud.

Fire stjerner - næsten fem

Jeg er ikke nogen særlig ivrig computerspiller - eller gamer, som det hedder i dag. Jeg voksede op med en Commodore 64 (google det, hvis ikke du ved, hvad det er) og var meget ivrig bruger af min Sony Playstation (generation 1, som ikke havde fået et nummer).

Men selvom gamer-verdenen er mig fremmed rammer 'Legendale' noget i mig. Man behøver ikke at være gamer for at forstå Andys trang til eventyr - eller for at misunde hans evne til rent faktisk at finde eventyret.

Så når jeg sidder i teatersalen og følger med i drabelige - og komiske - slag mellem zombotter (kombinerede zombier og robotter) og forestillingens helte, kan jeg mærke det i blodet. Og når historien bliver nær og rørende, kan jeg mærke det i hjertet. Hvordan er det muligt?

Fredericia Teater er simpelthen dygtige historiefortællere. Om det er teknikken, musikken, sangen, skuespillet eller noget femte, der gør det, ved jeg ikke. Men de mange folk bag forestillingen må have et krydderi på hylden, jeg ikke kender navnet på. Og jeg elsker det.

Man kan måske mene, at 'Legendale' næsten gør for meget brug af de led-skærme, teatret bruger som scenebagvæg. Omvendt foregår mindst halvdelen af forestillingen helt bogstaveligt inde i en computerskærm. Og så kan man jo ikke have noget imod lidt computergrafik. Desuden er det latterligt godt lavet.

Jeg er som nævnt ikke gamer. Men pludselig forstår jeg - gudhjælpemig - lidt af tiltrækningen.

Jeg var virkelig godt underholdt, mine sidekammerater i salen grinede lige så højt som mig. Jeg ved ikke endnu, om 'Legendale' vil sidde i kroppen på mig i mange dage - det vil jeg afsløre, når Lokalavisens papiravis udkommer på tirsdag - og jeg er heller ikke her og nu i stand til at nynne eller synge en af forestillingens sange. Begge dele ville have udløst ekstra stjerner fra mig.

Når alt vejes op ender jeg med fire stjerner ud af seks til 'Legendale'. Næsten fem.

 

I teatrets forhal kan man prøve lidt virtual reality og træde ind i Legendale-verdenen. Oplevelsen er skabt af firmaet Takeawalk360.com. Foto: Peter Friis Autzen
I teatrets forhal kan man prøve lidt virtual reality og træde ind i Legendale-verdenen. Oplevelsen er skabt af firmaet Takeawalk360.com. Foto: Peter Friis Autzen
Publiceret: 25. Marts 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!