Rejser Annoncer
Det bedste af Cuba

Cuba

Salsarytmer og gamle amerikanerbiler er bare nogle af de ting, som du kommer til at opleve på denne tur til Cuba.

Ingen andre steder i verden end på Cuba finder man en så fantastisk kombination af spansk kolonistil, tropisk klima, kommunistisk republik, høj cigarføring, god rom og et kærligt aftryk af amerikansk livsstil fra før verden gik af lave.

Vores cubanske eventyr starter med et besøg i stemningsfulde Havana, hvor vi ser den gamle bydel, besøger Hemingways hjem og hører historierne om revolutionen. Siden fører turen os til Viñalesdalen, hvor kalkstensbjerge rejser sig over et gigantisk tæppe af grønne tobaksmarker. Vi nyder stemningen i Cienfuegos og i Cubas smukkeste by, Trinidad. Byen er en sand perle med pastelfarvede huse og brostensbelagte gader. Vi slutter af med revolutionshelten Ché Guevara i Santa Clara, hvor grønne rismarker og enorme kvægfarme fylder landskabet.

Klik her for at booke rejsen

Program

Dag 1 - Afrejse (A)

Afrejse fra Danmark og ankomst til Cuba, hvorefter vi kører direkte til hotellet i Havana, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Velkomstmiddag på hotellet er inkluderet.

Dag 2 - Byrundtur i Old Havana (M, F, A)

Hovedstaden Havana var juvelen i den spanske krone, og byen er stadig sprællevende. Byen er romantik, nostalgi og historie smeltet sammmen. De lokale går tur langs de flotte farvede huse på den berømte promenade Malecón. Stenfæstninger ligger side om side, og arkitekturen er præget af elegance. Ser man godt efter er det tydeligt, at det meste af byen ikke er blevet malet siden revolutionen. La Habana Vieja, den fascinerende gamle bydel fra kolonitiden, er dog nu blevet restaureret og optaget på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal opleve det hele til fods, som er den bedste måde at opleve stemningen, folkelivet og de smalle gader på. De farverige huse er pyntede med fint træskæerarbejde udført af spanske håndværkere. Vi skal opleve den fantastiske katedralplads med barok-katedralen og ikke mindst Guvernørpaladset med den skønne have, som ligger på den livlige Plaza de Armas. Sidst på eftermiddagen skal vi ud og prøve de gamle amerikanske biler, her er der inkluderet 1 times køretur rundt i Old Havana. Om aftenen mødes vi til middag på hotellet.

Dag 3 - Byrundtur i det moderne Havana (M, A)

Dagens oplevelser er i Havanas moderne bydel, hvor vi først starter med at se Fifth Avenue og derfra videre til Revolutionspladsen, hvor Fidel Castro har holdt mange af sine taler til det cubanske folk foran mindesmærket for landets nationalhelt, José Martí. Vi kommer desuden forbi mange af de steder som har historisk og kulturel betydning. Derved får vi et helt enestående indblik i cubanske samfundsforhold før og nu. Herefter går turen til El Morro, det gamle fæstningsanlæg ved indsejlingen til Havana, det var her, Che Guevara havde sit hovedkvarter. Det klassiske kanonskud kan høres hver aften kl. 21, som er et levn fra kolonitiden, og som samtidigt var tegn til, at byportene skulle lukkes. Dagens sidste program punkt er et besøg i Cojimar, byen havde stor betydning for forfatteren Ernest Hemingway under hans ophold i Havana. Vi ser ligeledes hans museum i Finca Vigia. Der er inkluderet aftensmad.

Dag 4 - Havana – Las Terrazas – Viñales (M, A)

Vi forlader hovedstaden Havanna for denne omgang, og skal nu ud og opleve det autentiske Cuba. Vi starter ud i provinsen Pinar del Rio, der er centrum for tobak, her finder vi den frodige og UNESCO-fredede Viñales-dal. Her leves det afslappede og landlige liv i langsomt tempo med oksekærrer som et ofte benyttet transportmiddel. Mellem de små landsbyer har vi de flotte landskaber med stråtækte bygninger, hvor man tørrer tobak. I Pinar del Río oplever vi et af landets mest spektakulære landskaber, Las Terrazas. Dette fænomen er et omfattende system af terrasser, der blev bygget for 50 år siden. Herefter går turen videre til først en tobak farm, hvor vi hører om processen for at lave den berømte Havana cigar. Herfra kører vi ind til Pinar del Rio by, hvor vi naturligvis besøger en cigar fabrik. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Dag 5 - Oplevelser i Viñales dalen (M, A)

Efter morgenmad på hotellet skal vi på opdagelse i én af områdets mange grotter, når vi besøger Cueva del Indio. Denne grotte var tidligere hjemsted for indianere og blev også brugt som gemmested, dengang de spanske erobrere kom sejlende til Cuba. Indianergrotten, som den hedder på dansk, blev genopdaget i 1920, og herinde i den oplyste hule finder man også en underjordisk flod, som vi naturligvis har inkluderet en sejltur på. Om eftermiddagen skal vi på besøg i byen i Viñales dalen, hvor vi bl.a. skal se kirken. Der er inkluderet aftensmad på hotellet.

Dag 6 - Viñales – Cienfuegos – Trinidad (M, F, A)

Efter morgenmad køre vi ud af Viñales-dalen og tværs over Cuba til Cienfuegos, som er meget kendt for sine enorme områder med store sukkerrørsmarker. Størstedelen af øens sukkerproduktion bliver udskibet fra havnen i Cienfuegos. Desuden er Cienfuegos en af de smukkeste byer på Cuba, oprindeligt grundlagt af immigranter fra USA. De fik lov at bygge en by ved Jagua-bugten, som nu kaldes ”Caribiens Perle”. Denne by er meget anderledes end noget andet på hele Cuba, selve arkitekturen og ikke mindst de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid. Vi skal på byrundtur og ser bl.a. José Marti Pladsen og kigger indenfor i det rigt udsmykkede Tómas Terry-teater. Vores rejse går videre til Trinidad, hvor vi undervejs kan nyde de skønne udsigter til Det Caribiske Hav og en af Cubas største bjergkæder Escambray. Vi overnatter vi de næste 2 nætter i Trinidad. Aftensmad på hotellet.

Dag 7 - Byrundtur i Trinidad (M, F, A)

I dag skal vi opleve Trinidad. En helt igennem fantastisk by, som samtidigt er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden med brostensbelagte gader og pastelfarvede facader. Trinidad er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika, og er et absolut "must" på enhver rundrejse til Cuba. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, og der blev bygget enorme palæer i byen. Vi skal på opdagelse i Trinidad, hvor der er rigtig meget at opleve, mange steder ser man søjlegange og flotte gårdhaver. Vi skal se det imponerende palæ Museo Romantico. På markedet kan du måske gøre en god handel, der er et væld af bl.a. træskærerarbejder og broderede duge. Byen er ligeledes kendt for sin brede musikalske repartoire. Her høres 1970'ernes salsa og ikke mindst den smukke bolero. Middag på hotellet.

Dag 8 - Trinidad – Santa Clara - Varadero (M, F, A)

Denne dag rejser vi til Varadero, der ligger ca. 100 km øst for Havana. Vi kører gennem sukkermølledalen til og når frem til Manaca Iznaga med det mere end 40 meter høje udkigstårn. Vi skal se nærmere på denne sukkerplantage, selvom meget i dag er mekaniseret, er macheten et vigtigt redskab på marken. Turen går videre over de berømte sletter og frem til byen Santa Clara i det centrale Cuba, hvor rismarker og store kvægfarme fylder landskabet. Santa Clara spillede en vigtig rolle under revolutionen, og vi skal se mausoleet opført til ære for Che Guevera. I slutningen af 1990 ´erne blev hans jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia. Efter en skøn rundrejse nærmere vi os badebyen Varadero, hvor en dejlig badeferie venter. Vi indkvarteres de næste 2 nætter på et 4**** hotel. Opholdet i Varadero er med All Inclusive.

Dag 9 - Varadero (All inclusive)

Der venter en dejlig dag med tid til afslapning og badeferie i Varadero. Varadero er det absolut bedste og mest populære af de cubanske badebyer, ikke mindst på grund af sine hvide sandstrande med turkisklart vand.

Dag 10 - Varadero – Havana (M)

Om formiddagen kan du nå at nyde mere af de solrige omgivelser, inden vi spiser en frokost og først på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Dag 11 - Ankomst til Danmark

Hoteller på rejsen

Under hele rejsen på Cuba bor vi på gode 3*** eller 4**** hoteller. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet. En komplet hotelliste med navn og adresse fremsendes ca. 14 dage før afrejse.

Mange turister fra hele verden vælger at rejse til Cuba for at opleve det gamle Cuba inden forandringen for alvor tager fat og moderniserer Cuba. Vores erfaring gør at hotellerne på Cuba ikke helt er gearet til denne store tilstrømning af turister og det kniber for dem at få logistikken til at følge med. Det er ikke altid at ledelsen på hotellerne har samme opfattelse af en aftale som vi i Europa har. Og derfor kan ændringer forekomme. Dette sker ikke tit, men det kan ske. Derfor appellerer vi til jeres forståelse for at der i sidste øjeblik kan forekomme ændringer i fx hotellerne eller logistik.


Publiceret: 24 August 2016