Anita Jensens tale til dræbte Louise Borglit
Arrangør af fakkeltoget for Louise Borglit, Anita Jensen, ses i forgrunden. Sognepræst Dorte Østergaard Christensen og Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen står i baggrunden. Foto: JN
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Arrangør af fakkeltog for dræbte Louise: "Pludselig stod hendes søster foran mig og gav mig et kæmpe kram"

 

Det var bidende koldt fredag aften i Elverparken i Herlev. Men man kunne mærke de varme følelser fra de mange Herlev-borgere, som var mødt op for at ære og mindes 32-årige Louise Borglit og hendes ufødte søn Lille P. Begge blev de dræbt sidste fredag af en stadig ukendt gerningsmand.

Arrangøren af mindehøjtideligheden hedder Anita Jensen. Hun kendte ikke selv Louise, men allerede dagen efter drabet blev hun enig med sig selv om, at hun ville yde hendes til, at folk kunne bearbejde sorgen og frygten, der har spredt sig lokalt.

"Jeg er utrolig berørt af, hvad der er sket med Louise og Lille P., og jeg synes, det er så trist, at vores lokalsamfund skal igennem det her.  Det var ikke en sjov aften i går, og jeg må indrømme, at jeg flere gange brød fuldstændig sammen, men det var en nødvenlig aften," sige Anita, som er overvældet over, hvor mange der mødte op i Elverparken for at sende Louise og hendes familie en tanke. Cirka 1.400 havde tilkendegivet, at de ville deltage på Facebookg, men det vurderes, at op mod 3.000 deltog.

Se eller gense video fra mindehøjtideligheden her: KLIK

"Var der mødt et par hundrede op, havde jeg været glad, men at der stod en kø på 3.000 mennesker ude på Tornerosevej, det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig," siger Anita.

Hun er flere gange blevet spurgt, hvorfor hun er så følelsesmæssigt involveret i Louise død, når hun slet ikke kendte hende. Svaret fra Anita lyder:

"Det bare er kommet så tæt på som aldrig før. Det har været så voldsom en oplevelse for os alle sammen i området, og når man engagerer sig i noget fuldt ud, som jeg har gjort i det her, så begynder det også at sætte sig i en. Louise boede her i lokalsamfundet, så hun var en del af os. Og når jeg læser og hører de ting om hende, som er kommet frem, vil jeg bare sige: Hold fast et dejligt menneske hun helt sikkert var. Hende ville jeg godt godt have kendt," siger Anita.

Nogle af de fremmødte ved fredagens fakkeltog har måske blot stødt på Louise, når de har været ude og handle. Andre, som Anita, kendte hende slet ikke. Og så var der dem, der kendte hende rigtig godt. Blandt dem Louises familie.

"Jeg havde ikke forventet, at Louises familie var mødt op, men da vi var færdige med at synge "Altid frejdig når du går" og arrangementet som sådan var slut, stod Louises søster pludselig foran mig og gav mig et kæmpe kram. Hun brød ligesom bare ud af mængden og tågen fra faklerne, og så stod hun der. Det rørte mig utrolig meget. Jeg er imponeret over, at de havde overskud til at møde op, og jeg er rævestolt over, at de fik set hele byens opbakning," siger Anita Jensen til Lokalavisen.dk.

Publiceret: 12. November 2016 13:00
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!