Den er hjemme! David Nielsen er en træner, der ikke lægger skjul på sin begejstring.
Den er hjemme! David Nielsen er en træner, der ikke lægger skjul på sin begejstring.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bænkevarmere har fået mod på livet under David Nielsen

Lyngbys cheftræner har været dygtig på både grønsværen og kontoret

Tekst: Mikael Østergaard

De var dømt til at blive bundhold, men et kig på tabellen viser, at Lyngby indtager femtepladsen i Superligaen med 24 point efter 15 kampe, kun to point efter FC Midtjylland og Randers på en delt andenplads. Havde man spået det inden sæsonstarten, var man blevet sendt på apoteket for at købe nye piller.

Ja, Lyngby havde forpagtet heldet mod Brøndby, FC Midtjylland og AaB, men tilbage står, at holdet har præsteret optimalt i sit comeback til landets bedste række. Miraklet skal i første række tilskrives spillerne, men cheftræner David Nielsen har spillet sine kort helt rigtigt, både på grønsværen og på kontoret.

Super indkøb

Af økonomiske grunde kan David Nielsen ikke vælge fra øverste hylde, når der skal hentes nye spillere til truppen. Alligevel har hans indkøb hævet niveauet betragteligt. Et lysende eksempel er Mikkel Rygaard, der blev hentet i Næstved.

Det interessante er, at mange af de nye folk fristede en tilværelse på bænken eller ikke fik kontraktforlængelse i deres klub, da David Nielsen hentede dem til Lyngby.

Det gælder Jeppe Kjær, der blev kasseret i AGF, men er Lyngby-topscorer i Superligaen med syv mål. Norske Kristoffer Larsen var ude i kulden i Brann, Hallgrimur Jónasson kunne ikke bruges i OB, Martin Ørnskov var udskældt i Brøndby og Jesper Hansen blev ikke brugt i franske Bastia. Under David Nielsens vinger har de alle fået genstartet karrieren.

Det er dog ikke alt guld, der glimter. Kim Ojo blev hentet i belgiske Leuven, hvor han var i overskud, men er efter et par kampe på Lyngbys superligahold tilbage på reserveholdet. Også de to tidligere Lyngby-spillere Emil Larsen og Lasse Rise er fortsat bænkevarmere, efter at de vendte hjem fra henholdsvis et mislykket ophold i USA og med en 'fyreseddel' i Esbjerg. Både Emil Larsen og Lasse Rise har dog døjet med skader og skal derfor træne sig i form.

Det går dog ikke altid Lyngbys vej. Her tager David Nielsen sig til hovedet over præstationen på banen. Foto: Fodboldbilleder.dk
Det går dog ikke altid Lyngbys vej. Her tager David Nielsen sig til hovedet over præstationen på banen. Foto: Fodboldbilleder.dk
Publiceret: 14. November 2016 07:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!