For og imod de mest populære biler

Hvad taler for og hvad taler imod Danmarks mest solgte biler? Efter test er her en miniguide til Peugeot 208, Toyota Yaris og Volkswagen Golf. Meget bil for pengene er et tydeligt fællestræk

Af
Af Flemming Haslund

Meget bil for pengene er det store fællestræk for tre af de mest solgte biler i Danmark, nemlig franske Peugeot 208, japanske Toyota Yaris og tyske Volkswagen Golf. De tre udgør sammen med den japanske mikro Toyota Aygo og franskmanden Renault Clio top fem på listen over de mest solgte biler i august. Men hvor gode er de så? Vi har testet alle Danmarks mest solgte biler og giver dig her en miniguide med for og imod.

Peugeot 208 For og imod

For den franske bil taler først og fremmest mærkets stærke, det vil sige lave leasingpriser på bilen. En 208 med benzinmotor kan leases fra 5.000 kr. i førstegangsydelse (eller udbetaling, som mange siger) og derefter 2.200 kr. om måneden i i alt tre år. De tilsvarende beløb for en 208 med diesel er 7.000 kr. ud og 2.500 kr. pr. måned.
Imod 208 er først og fremmest, at modellen vitterligt ikke er ny længere; det ses først og fremmest på det faktum, at 208 ikke fås med det mest moderne sikkerhedsudstyr som f.eks. automatisk nødbremse.

Mest solgte japaner, Toyota Yaris: For at Yaris også kan fås som hybrid med to motorer, imod er bl.a. bagsædepladsen.

Mest solgte japaner, Toyota Yaris: For at Yaris også kan fås som hybrid med to motorer, imod er bl.a. bagsædepladsen.

Toyota Yaris For og imod

For den japanske bil taler især to fakta: At Yaris kan leveres som hybrid, altså med to motorer; dels en benzinmotor og dels en elmotor. Fordelen ved det system er, at man kan opnå et væsentligt bedre forbrug end i en tilsvarende bil udelukkende med benzinmotor – benzinbil med diesels forbrug, kan man lidt forenklet sige. Anden store fordel er mærkets øjeblikkelige tilbud om finansiering med nul procent i retning.
Imod Yaris er bilens affjedring, der er til den hårde side og pladsen på bagsædet. Her bliver den overhalet af flere i klassen, først og fremmest de to koreanere, Hyundai i20 og Kia Rio.

Mest solgte tysker, Volkswagen Golf: En bil uden egentlige fejl – derfor er der heller intet regulært imod bilen.

Mest solgte tysker, Volkswagen Golf: En bil uden egentlige fejl – derfor er der heller intet regulært imod bilen.

Volkswagen Golf For og imod

For den tyske bil taler på en måde alt; Volkswagen Golf er en af de få biler uden egentlige fejl. Og med den nyeste udgave fra i år har importøren endda lagt et forholdsvist lavt prisniveau – i hvert fald er Golf nu til forskel fra tidligere ikke langt dyrere end de nærmeste konkurrenter.
Imod Golf taler – … ja, i realiteten intet som direkte konsekvens af, at Golf er bilen uden egentlige fejl.

Bilsalget august 2017

Nr. 1 Peugeot 208: 689
Nr. 2 Toyota Yaris 538
Nr. 3 Toyota Aygo 535
Nr. 4 VW Golf 477
Nr. 5 Renault Clio 410
Nr. 6 VW up! 404
Nr. 7 Opel Karl 355
Nr. 8 Citroën C1 294
Nr. 9 Nissan Qashqai 272
Nr. 10 Kia Picanto 271
Kilde: DBI

Publiceret 07 September 2017 13:33

SENESTE TV