Ny Polo tager Frankfurt-prisen

Den internationale biludstilling i Frankfurt er den største nyheds-kavalkade får både de brusende sportsvogne, de elektriske fremtidsbiler og de hverdags- vigtigste biler i bl.a. dansk asfalt

Af
Af Flemming Haslund

Den vigtigste bil i Danmark dette efterår. Elbilerne tager en overraskende drejning. Den vildeste vildbasse på fire hjul.
Sådan indrammer vi Den Internationale Biludstilling i Frankfurt – den i særklasse vigtigste biludstilling i vores del af verden dette halvår. Bag de tre overskrifter gemmer sig den nye Volkswagen Polo, en hel håndfuld nye elbiler og en Mercedes helt uden for kategori: Project One, som den hedder.
Polo fra Volkswagen: I de mange messehaller i Frankfurt holder en række små SUV'er fra bl.a. Hyundai, Kia og Seat – en ny biltype, der er som skabt til Danmark. Ikke desto mindre er det en helt fjerde, der er den vigtigste Frankfurt-nyhed set med danske bilbriller; den nye Volkswagen Polo.
Den nye Volkswagen i segment B ligner sig selv, men på to områder tager den i den grad hul på fremtiden: Polo '18 kommer med det store udbud af førerassistenter og med en mere luksuriøs kabine, end vi hidtil har set i biler i denne klasse.
Dansk introduktion til november, priserne starter ved 160.000 kr. for den 5-dørs Polo 1,0 MPI Trendline med bl.a. automatisk nødbremsesystem, 8” touchscreen og aircondition.

El-biler

Elbiler er en selvfølge på en biludstilling i 2017. Men overraskende er det, at Frankfurt viser en hel håndfuld af dyrere, hurtigere og mere sporty – en enkelt racy – elbiler. Showet understreger dermed, at elbilen nu for alvor skal have fat i en ny kundegruppe – dem, der ser prestige i en bil. Både BMW og Mercedes viser fremtids-el til om kort tid, mens førstnævnte også prøver at kigge helt frem til 2030. Mens Jaguar tager det store skridt og viser en elektrisk racerudgave af mærkets nye SUV med navnet I-Pace.
Den tredje nyhed blandt de vigtigste kommer fra hjemmebanespilleren Mercedes. På deres stand lyser stjernen over dem alle; superduper sportsvognen med navnet Mercedes-AMG Project One. I farten kunne den ligne noget, der kan køre stærkt på Le Mans, men under den store hjelm bag bagruden ligger en motor, der kommer fra mærkets Formel 1-afdeling. Så ja: en 1,6-liters V6'er med 1.000 hk.

Elbil-fabrikanterne er gået på jagt efter en ny kundegruppe – folk, der kan lide fart, se bare denne elektriske Jaguar racerbil.

Elbil-fabrikanterne er gået på jagt efter en ny kundegruppe – folk, der kan lide fart, se bare denne elektriske Jaguar racerbil.

Stjernen over dem alle: Mercedes’ hyperbil med samme motor som i mærkets Formel 1-racere.

Stjernen over dem alle: Mercedes’ hyperbil med samme motor som i mærkets Formel 1-racere.

De største nyheder i Frankfurt

Citroën C3 Aircross, ny bil, lille SUV
Hyundai i30 Fastback, ny variant, 5-dørs coupé
Hyundai Kona, ny bil, konkurrent til Captur
Kia Stonic, ny bil, konkurrent til Captur
Mazda SkyActiv motor, kompression 18:1
Renault Captur, facelift
Seat Arona, ny bil, Captur-konkurrent
Skoda Karoq, ny bil, teknik som Seat Arona
Volkswagen Polo, ny bil, luksuskabine
Volkswagen T-Roc, ny bil

Publiceret 13 September 2017 13:43

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV