Her er fremtidens folkevogn

Volskwagen vil rejse sig efter diesel-skandalen i 2015

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Volkswagen-koncernens øverste chef, dr. Mathias Müller, har i Frankfurt annonceret en stor plan for, hvordan den største europæiske bilproducent vil rejse sig efter dieselskandalen i 2015.
Sidste år meddelte VW, at de vil investere 75 milliarder kroner i udviklingen af elektrificerede køretøjer frem til 2025. I Frankfurt kom så meddelelsen om, at man vil investere yderligere 150 milliarder kroner i udvikling af elbiler og elektrificerede køretøjer frem til 2030. Der skal være 80 nye eldrevne modeller på gaden i 2025, og i 2030 skal der være elektrificerede udgaver af alle 300 bilmodeller i VW-gruppen, der blandt andet også omfatter Skoda, Seat, Audi og Porsche.

Ny platform

Den første elbil i offensiven, som vi får at se herhjemme, hedder VW I.D. Den er baseret på en ny platform med en rækkevidde på op til 500 kilometer på en opladning og vil få en pris svarende til en mellemudstyret Golf. Der kommer også en ny og eldrevet udgave af minibussen rugbrødet, og i Frankfurt viste VW så den tredje variant, en høj såkaldt crossover.

Publiceret 23 September 2017 14:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen
SENESTE TV