Hvor er trafikken farligst?

Halvdelen af danskerne ved ikke, hvor det er farligst at køre, viser undersøgelse fra Business Danmark

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Danskerne har en helt forkert opfattelse af, hvor det er farligst at køre bil. Det viser en undersøgelse af trafikkulturen i Danmark foretaget af Epinion på vegne af fagforeningen Business Danmark.
50 procent af de adspurgte angiver korrekt landevejene som det farligste sted at opholde sig, men det er ifølge Business Danmark ikke godt nok, når den anden halvdel peger på alt fra motorveje til tæt bytrafik.
“Der er behov for mere oplysning på området. For når vi ikke ved, hvor risikoen for trafikulykker er størst, kan vi heller ikke tilpasse vores adfærd,” siger Lars Bundgaard fra Business Danmark i en pressemeddelelse.
“Vores undersøgelse påpeger et tryghedsparadoks. Vi ved godt, at motorvejene er blandt de allermest sikre. Alligevel gør vores instinktive frygt for fart os mere utrygge på motorvejene end på landevejene. Det kan i sidste ende få bilister til at søge ud på de langt farligere landeveje,” lyder det.
Han hilser regeringens planer i det kommende finansl ovsudspil om at hæve fartgrænsen på udvalgte landeveje og motorveje velkommen, så længe der er fokus på sikkerheden.

De farligste veje

72 procent af alle dødsulykker i trafikken har ifølge Vejdirektoratets seneste opgørelse fra 2015 fundet sted på landeveje. På motorvejene skete 8,9 procent af dødsulykkerne.
50 procent af danske bilister vurderer i en Epinion-undersøgelse forkert, når de skal angive den vejtype, hvor der sker flest dødsfald i trafikken.

Publiceret 28 September 2017 14:16

SENESTE TV