Kommuner malker bilister med p-bøder

Alene i år regner kommunerne med at få 916 millioner kroner ind i bøder

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Parkeringsafgifter, beboerlicenser og betalingsparkering skæpper godt i kommunernes kasser. Alene sidste år havde landets kommuner parkeringsindtægter for over 800 millioner kroner, og i år budgetteres der med indtægter for 916 millioner kroner. Der er sket en stigning på godt 40 procent på 10 år. Det viser en kortlægning, som FDM har foretaget.
Kortlægningen viser, at 43 af landets 98 kommuner havde parkeringskontrol i 2016, mens 22 havde betalingsparkering. For at undgå, at parkering skal blive en indtægtskilde, skal en del afleveres til staten. Alligevel kunne kommunerne sidste år beholde knap 464 millioner kroner for betalingsparkeringen alene.

Betal tilbage

“Parkering er også en del af infrastrukturen, og FDM opfordrer kommunerne til i langt højere grad at lade parkeringsindtægterne komme bilisterne til gode i form af bedre parkeringsmuligheder inde i byen eller alternativt ved at investere i parkeringsanlæg uden for byerne, hvor man sikrer en nem vidererejse med andre transportformer,” siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange i FDM Motor.

Publiceret 21 October 2017 11:30

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV