Bak ind i p-båsen, og undgå skader

En opgørelse viser, at risikoen for en p-skade falder betydeligt, hvis man bakker ind i parkeringsbåsen

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Efter at leasingselskabet ALD Automotive for to år siden begyndte at instruere kunderne i baglæns parkering, er antallet af p-skader faldet med 35 procent. Det viser en gennemgang af skader blandt ALD's 12.000 forsikringstagere.
“Når vi skal ud fra en parkeringsplads, har vi ofte travlt med at komme afsted. Her kan det hurtigt gå galt, når man kun har bagrude og spejle til at få øje på fodgængere, cyklister og andre bilister. Det er meget lettere at orientere sig gennem forruden,” siger Birgitte Skaarup, der er forsikringschef i ALD Automotive, i en pressemeddelelse.

Dug, sne og is

Problemet bliver endnu større om vinteren, hvor duggede og tilfrosne ruder i en kold bil forhindrer et optimalt udsyn. Derfor er det især nu, det er en god idé at bakke ind, mens bilen er varm.
“Når du ankommer til parkeringspladsen, så udnyt, at bilens ruder og sidespejle som oftest er fri for dug, sne og is. Det besvær, du oplever ved at skulle bakke ind, er langt mindre, når bilen er varm, end hvis du skal bakke ud i en kold bil med dårligt udsyn,” siger Birgitte Skaarup.

Publiceret 23 December 2017 06:00

SENESTE TV