Vinterferie i bil:

Sådan får du ro på bagsædet

Få fire gode råd til at holde børnene glade på bagsædet

Af
Af Ditte Fischer Autooffer.dk

1) Hav rigeligt med snack

Har du hørt om udtrykket ”Hangry”? Det er en sammensætning af de engelske ord ”Hungry”, som betydet sulten, og ”Angry”, som betyder vred, og hvis du glemmer snacks til bilturen så er det lige præcis det du får – et ”Hangry” barn.

Derfor er det vigtigt at du pakker forskellige snacks til turen som f.eks. gulerodsstænger, figenstænger, rosinpakker, en masse små juicebrikker og husk nu også at pakke noget til den søde tand.

Det er ét af de råd, som autooffer giver i denne artikel. 

For at være sikker på at kunne variere snacksene kan du med fordel medbringe en minikøler som kan sættes til bilens cigarettænder. Så er du sikker på at børnenes snacks og drikkevare er kolde hele turen ned til Italien.

2) Gør det hyggeligt at være på tur

Køreturen kan hurtigt gå hen og blive rigtig lang for mindre børn på bagsædet, og derfor er det vigtigt at du gør bagsædet til et sted man har lyst til at være – fordi det er hyggeligt og ikke bare fordi mor og far siger det.

Derfor er det vigtigt at du medbringer tæpper, puder og børnenes yndlings bamser, og hvis du vil skabe en hulefornemmelse, som alle mindre børn elsker, så anskaf dig solskærme til vinduerne bag, så bagsædet bliver endnu mere hyggeligt – måske endda så hyggeligt at de falder i søvn, hvis du er heldig. Solskærmene er desuden også rigtig gode, hvis børnene har tablets med, da solen dermed ikke giver genskin.

3) Husk at stimulere børnenes øre og øjne

Det er en utrolig tidsrøver, men det er lige præcis det du skal bruge for at få ro på bagsædet – nemlig en tablet. Mange børnefamilier har introduceret ”tablet-tid” og sat grænser for, hvor længe børnene må bruge deres Ttblets, men står den på kør selv skiferie, så ophører alle regler. En Tablet kan nemlig give børnene mange timers underholdning og når dine børn er underholdt er de stille.

Du skal bare lige huske at downloade diverse film og apps, inden i kører hjemmefra og sørge for, at Ipad'en er ladet helt op. Køb evt. en biloplader, som kan sættes i bilens cigaretstik, så du er sikker på, at Ipad'en aldrig løber tør for strøm – for gør den. Her kan du være helt sikker på, at der udbryder en tredje verdenskrig på bagsædet!

… Og hvis du ikke vil høre på titelsangen til Frost eller Find Nemo for hundred tyvende gang så husk at tag høretelefoner med til ungerne.

4) Husk at dårlig stemning smitter

Hvis du er i dårligt humør, træt af den lange tur og frustreret vil dette uden tvivl påvirke de små på bagsædet. Dårlig stemning smitter nemlig, og børn har meget nemt ved at efterligne forældres følelser.

Så husk at du skal være positiv på turen derned, og hvis I ikke allerede har en GPS, så køb en.

På en lang tur, hvor man har kørt i 10 timer, kan I nemlig hurtigt komme til at diskutere, hvilken vej der er den hurtigste, hvornår i er der, og hvis skyld det var at I missede afkørslen . Hvis I har en GPS, slipper i for de diskussioner, og skulle der går noget galt kan I altid give GPS'en skylden.

Publiceret 10 February 2018 14:00

SENESTE TV