Benzinen koster stort set det amme

Har du lagt mærke til, at benzinen stort set koster det samme hele tiden? 10 kr. de billige steder – 11 kr. de dyrere. Hvad er der lige sket med priskrigen? Og er det i realiteten en ulempe for os bilister?

Af
Af Flemming Haslund

En gang kunne man oftest tidligt om morgenen finde en tank med 95 oktan under ni kr. pr. liter. Morgenens knaldtilbud på benzin.

Men de tider er åbenbart væk. I snart lang tid har benzinen stort set kostet det samme. Hvad sker der på benzinmarkedet lige nu? Bilisternes organisation FDM og ét af benzinselskaberne, nemlig Shell, har hver deres bud.

Forbrugerøkonom hos FDM, Allan Skytte Christensen, siger:

”Priskrig på benzin? Der er ikke nogen tvivl om, at prisvariationen hen over dagen er faldet kraftigt, siden Circle K først kappede 80 øre af listeprisen (2012) og siden 40 øre (1. februar 2017). Men der er faktisk stadig lidt forskel. Men når man vil undgå de høje priser, er det vigtige at undgå motorvejen og i stedet finde et sted, hvor der kan være priskonkurrence – det er oftest en af indfaldsvejene til de større byer,” siger han.

”Om den nye 'våbenhvile' på benzinmarkedet så er en fordel for bilisterne? Både og. Den første prisnedsættelse sænkede gennemsnitsprisen, men den billigste benzin blev dyrere. Den anden prisnedsættelse skærpede faktisk konkurrencen, så også den billigste benzin blev billigere.”

”Problemet på langt sigt er dog, at forbrugerne mister interessen for at tanke billigt, hvis prisen stort set den samme hele tiden. Derfor kan selskaberne – hvis der mangler konkurrence – stille og roligt hæve prisen over tid. Og det var nok også hensigten fra Circle K, som er markedsledende,” konkluderer Allan Skytte Christensen.

Hårdere konkurrence

Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, der er bag Shell, siger om priskrigen på markedet:

”Priskrigen på brændstof er i dag faktisk hårdere end nogensinde før. Tidligere mødte kunderne på daglig basis meget svingende priser, der fulgte olieprisen og den lokale konkurrence. Det seneste års tid har vi i stedet oplevet, at priserne svinger mindre henover dagen, men at de i stedet er presset helt i bund det meste af tiden. Som kunde oplever man således ikke længere så stor prisforskel alt efter hvornår man tanker, men man har derimod kraftigt nedsatte priser hele døgnet,” siger Søren Møller Maretti.

”Billig benzin finder man oftest på en tank langs en af indfaldsvejene til de større byer,” tipper FDM’s forbrugerøkonom Skytte Christensen.

”Billig benzin finder man oftest på en tank langs en af indfaldsvejene til de større byer,” tipper FDM’s forbrugerøkonom Skytte Christensen.

Publiceret 02 March 2018 14:13

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV