Vigtigt:

Husk at få renset bremserne

Manglende rens kan medføre unødvendigt store omkostninger til reparation

Af
Af Flemming Haslund

Selvfølgelig skal man huske at skifte olie og oliefilter. Selvfølgelig skal der skiftes dæk. Og lydpotter og mange andre dele, som de fleste bilister vil betragte som ”det er da klart.” Og det har du sikkert også husket.

Men har du sørget for at få skiver og klodser rengjort med kortere mellemrum end serviceplanen? Hør hvad Lone Otto, afdelingsleder, Tekniks Rådgivning hos FDM, siger:

”Det er vigtigt at få sin bils bremser renset, både af hensyn til sikkerhed og funktion, men også set i forhold til, at det altid er bedre og billigere at forebygge end at helbrede.”

”Rustkanter og bremser, der hænger og som ikke renses og adskilles i tide, kan hurtigt medføre større reparationsomkostninger, som munder ud i reelt skift af både bremseskiver, klodser og i worst case calipre,” påpeger afdelingslederen.

”I dag er disse bremseadskillelse og -rens ikke inkluderet i de almindelige services, og skal derfor tilkøbes særskilt, hvilke mange bilejere ikke er opmærksomme på.”

”FDM anbefaler, at man, afhængig af kørselsmønster og minimum en gang om året, får adskilt og renset bilens bremser - gerne ved hjulskift fra sommer til vinterhjul og omvendt. Altså at man er årvågen også her og eventuelt i forbindelse med hjulskift får foretager rens, hvis det er tjenligt.”

”Men,” supplerer Lone Otte, ”ingen biler eller chauffører eller kørselsmønster er ens, og behovet for rens kan derfor variere fra bil til bil og fra chauffør til chauffør.”

Et eksempel på prisen på en rensning ser vi hos Kia. Hos Kia i Valby nær København tager værkstedet 695 kr. for at adskille og rense bremserne i forbindelse med et serviceeftersyn.

Et sæt bremser, der også har kørt 45.000 km, men aldrig har været gjort rene.

Et sæt bremser, der også har kørt 45.000 km, men aldrig har været gjort rene.

Publiceret 02 March 2018 14:13

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV