Lakerer hyperbil med månestøv

Det lyder som science fiction, men den er god nok: En køber af en ultradyre Aston Martin Valkyrie har fået lakeret sin bil med støv fra Månen

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Hyperbilen Aston Martin Valkyrie er udviklet sammen med formel 1-teamet Red Bull Racing. Den er opkaldt efter en nordisk gud og har hybridsystem fra Formel 1 og en V12-benzinmotor, der tilsammen giver en ydelse på over 1.100 hk. 0-100-tiden er på under 2,0 sekunder, og der skal bygges 150 eksemplarer til en pris på 3,2 millioner dollars (18 millioner danske kroner uden afgifter).

Den amerikanske forretningsmand Kris Singh har en af verdens mest ekstravagante samlinger af biler, så da han bestilte sin Valkyrie, skulle den være unik. Han har derfor betalt et ukendt beløb for en sten, der stammer fra Månen. Planen er, at stenen skal knuses til støv og derefter indgå i lakeringen af bilen, som passende er malet i farven lunar (måne).

Alt kan lade sig gøre

Aston Martin har ingen etiske eller praktiske problemer med at gennemføre projektet – i princippet kan alt lade sig gøre, så længe det er forsvarligt – og lovligt.

Publiceret 03 March 2018 14:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV