De bedste sommerdæk har op til 46.000 km i sig

Der er næsten 20.000 kilometer til forskel på de mest og mindst slidstærke sommerdæk, viser stor test af sommerdæk

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

FDM, den tyske bilejerorganisation ADAC og en række øvrige europæiske bilklubber foretager hvert år en stor test af sommerdæk, der er på markedet i Europa. Denne års test afslører stor forskel på de enkelte produkters vejgreb, slidstyrke og rullemodstand.

Hvor testens mest slidstærke dæk kunne køre 46.000 kilometer, før de var slidt ned til lovens mindstekrav om en mønsterdybde på 1,6 millimeter, kunne testens mindst slidstærke kun køre 27.000 kilometer, før de var i bund.

“Det er en enorm forskel, der svarer til en halv gang rundt om Jorden og viser, at man skal se på mere end prisen, når man køber dæk,” siger FDM's biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Forskel på forbrug

Testen viser samme store forskel i forhold til rullemodstanden, som har betydning for bilens brændstofforbrug. Forskellen var så stor, at det bedste dæk fik bilen til at køre en kilometer længere pr. liter end dækkene med den højeste rullemodstand.

I alt 30 dæk i størrelserne 14 og 16 tommer er med i årets sommerdæktest. Det er dæk, der passer til biler som Peugeot 208, VW Up og VW Golf.

FDM anbefaler, at man dykker ned i FDM's dæktest, når man skal finde det dæk, der passer bedst til ens behov. Testen kan læses på fdm.dk/dæk.

Publiceret 10 March 2018 11:30

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV