Igen bil får lov til at være til salg i så kort tid som en Mercedes A-Klasse. 35 dage til salg – og så er den solgt.

Igen bil får lov til at være til salg i så kort tid som en Mercedes A-Klasse. 35 dage til salg – og så er den solgt.

Brugtbilerne, der rives væk

Det er en samling meget forskellige biler, der sælges hurtigst på brugtbilmarkedet, viser en analyse fra Bilbasen. Det varsler et stort salg her i forårsmånederne

Af
Af Flemming Haslund

Der er kommet gang i brugtbilmarkedet, og det tager i gennemsnit kun halvanden måned at sælge de ti hurtigst sælgende biler. Det viser en analyse som hjemmesiden Bilbasen.dk har lavet. Den hurtigst sælgende er overraskende nok den luksuriøse mellemklasse model Merceds A180, der kun er 35 dage om at blive solgt. Derefter kommer en Toyota og dernæst en Volkswagen.

”At det går så hurtigt for A-Klassen, er der faktisk en ret god forklaring på. Nemlig at Mercedes-forhandlerne satte de brugte A-klasser med i pris med omkring 40.000 kroner i starten af året. Det øger salget markant og sænker liggetiderne,” forklarer Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen. Han oplyser, at i gennemsnit er en brugtbil 71 dage om at blive solgt, mens gennemsnittet for de ti hurtigst solgte er 43 dage.

Ud over A-klassen er det typisk mindre modeller, der sælges hurtigt, og så sniger varebilen Toyota Sportsvan sig ind på en overraskende andenplads.

”Igen handler det om, at priserne på de brugte, nyere Sportsvan er faldet, og det har lokket køberne til,” siger Jan Lang.

Hurtigt solgte mikrobiler

At fem ud af de ti hurtigst solgte biler tilhører mikroklassen er ikke overraskende. Her har bilforhandlerne solgt en stor mængde biler til de gamle priser, før modellerne steg i pris som følge af omlægningerne af bilafgifterne i november sidste år.

”Mikrobilerne er jo steget i nypris som følge af afgiftsomlægningerne, men heldigvis for bilkøberne har forhandlerne sikret sig et stort antal biler, som de har solgt til de gamle priser, og det er baggrunden for den store andel af mikrobiler på toptilisten,” fortæller Jan Lang.

Foråret varsler højtid for bilsalget i Danmark, og i år er såvel de nye som brugte blevet væsentlig billigere. Derfor forventer Lang også, at der bliver ekstra gang i bilsalget.

”Før afgifterne blev lagt om, var en bil typisk 60 dage om at blive solgt, og vi forventer at liggetiderne generelt vil falde, og at topti-listen vil være omkring 36-38 dage om at blive solgt,” slutter Jan Lang.

En af de små, der heller ikke er til salg længe: Opel Karl med 46 liggedage.

En af de små, der heller ikke er til salg længe: Opel Karl med 46 liggedage.

Efter 38 dage er en brugt Volkswagen Up! solgt, viser en analyse fra hjemmesiden Bilbasen.dk

Efter 38 dage er en brugt Volkswagen Up! solgt, viser en analyse fra hjemmesiden Bilbasen.dk

Så hurtigt sælges brugte biler (antal dage)

Mærke Model Liggedage
Mercedes A-klasse 35
Toyota Sportsvan 36
VW Up! 38
Citroën C3 Picasso 44
Skoda Citigo 45
Opel Karl 46
Ford Ka 47
Kia Picanto 47
Peugeot 206+ 48
Fiat Punto Evo 48
Kilde: Bilbasen. I analysen er der medtaget biler, der er over tre måneder og under otte år gamle. Og der skal være solgt mindst 20 eksemplarer om måneden for, at bilerne er med i analysen.

De bedste salgstip
1. Gør bilen ren og pæn, når du skal sælge den. Se på bilen, som om du selv skal købe den. 
2. Hav også relevante dokumenter klar, når du mødes med sælger. Eksempelvis er det en klar fordel, at kunne fremvise dokumentation for reparationer og lignende. 
3. Vær ærlig, når du beskriver bilen. Det er en meget dårlig forhandlingssituation for sælger, hvis bilen ikke er som beskrevet i annoncen.
Kilde: Bilbasen

Publiceret 26 March 2018 14:28