Nu koster bilen prisen i forruden

Med den nye lov omkring prismærkning slipper bilkøberne for ubehagelige prisoverraskelser når de køber bil

Af
Af Ditte Krogh Fischer

Du kender det måske selv. Du har fundet din drømmebil, som ifølge forrudeskiltet koster 176.990 kr. Det passer til dit budget, men da du skal til at betale koster bilen pludselig 180.970 kr.

På forrudeskiltet overså du neml ig den lille bemærkning ”ekskl. leveringsomkostninger”, som dækker over et beløb på 3.980 kr., hvilket bliver lagt oveni prisen, så bilen ender med at blive dyrere end først forventet.

Priserne hos de danske bilforhandlere har altid været vist uden leveringsomkostninger, men fra d. 03. april er dette ikke længere lovligt. En ny lov vedrørende prismærkning er nemlig netop trådt i kraft, og AutoOffer forklarer nedenfor, hvad den nye lovændring betyder.

Fra d. 03. april trådte den nye lov omkring prismærkningen i kraft hvilket betyder, at landets bilforhandlere fremadrettet skal vise én samlet pris for bilen inklusiv leveringsomkostninger.

Den nye prismærkning gælder for både nye og brugte biler, og er lavet med henblik på, at det skal være nemmere for forbrugerne at gennemskue priserne, så den pris de ser i forruden af bilen også er den pris, de ender med at betale.

Ud over én samlet pris skal bilforhandlerne ifølge den nye lov så vidt muligt også oplyse forbrugerne om produktionsåret for brugte biler.

Produktionsåret for bilen skal oplyses

Tidligere var det nok at forhandleren oplyste kunden om, hvornår en brugt bil er blevet indregistreret for først gang. Med den nye lov, er dette dog ikke længere tilstrækkeligt.

Ifølge den nye lovændring skal forhandlerne, så vidt det er muligt, nu også oplyse kunden om bilens produktionsår, da der kan være stor forskel på hvornår en bil bliver produceret, og hvornår den bliver indregistreret for første gang.

Bilens produktionsår skal fremgå på salgsannoncer samt dokumenter, men kun hvis forhandleren kender det. Det har nemlig vist sig at være svært at finde frem til en bils specifikke produktionsår, da den ikke står opgivet i nogle officielle motorregistrer. Hvis forhandleren kan finde frem til bilens produktionsår skal de oplyse det, men hvis det ikke er muligt, skal de som minimum oplyse hvornår bilen er blevet registreret første gang.

Samlet overblik over ændringerne i den nye lov:

Forhandleren skal oplyse én samlet pris på bilen inkl. leveringsomkostninger 
Den samlede pris inkl. leveringsomkostninger skal fremgå på alle annoncer, dokumenter mm.
Forhandleren skal, så vidt det er muligt, oplyse om bilens produktionsår 
Bilens produktionsår skal fremgå på salgsannoncer samt dokumenter
Hvis det ikke er muligt at fremskaffe produktionsåret, skal forhandleren som minimum oplyse om første registreringsdato for bilen.

Publiceret 04 April 2018 15:28