FDM anbefaler supplerende rustbeskyttelse til både nye og brugte biler. Den fås fra cirka 4.000 kroner for en komplet beskyttelse. Foto: Bil Magasinet

FDM anbefaler supplerende rustbeskyttelse til både nye og brugte biler. Den fås fra cirka 4.000 kroner for en komplet beskyttelse. Foto: Bil Magasinet

Sjællændere bruger flest penge på deres biler

Der er stor geografisk forskel på, hvor gode vi danskere er til at vedligeholde vores bil, viser ny undersøgelse

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Danmark indtager førstepladsen som landet med verdens mest rustfremkaldende klima, men alligevel er det ikke alle danskere, der er lige gode til at beskytte og vedligeholde deres bil.

Ifølge en YouGov-undersøgelse, der er foretaget for rustbeskyttelsefirmaet Dinitrol, har det meget at sige, hvorvidt bilejeren er bosat i Jylland eller på Sjælland, når pengepungen skal hives op af lommen.

51 procent af bilejerne på Sjælland bruger mere end 4.000 kroner om året på at vedligeholde og optimere deres bil. Til sammenligning er det kun 36 procent af bilejerne i Nordjylland, der årligt bruger mere end 4.000 kroner.

Ikke nødvendigt

Af hensyn til sikkerhed og holdbarhed er rustbeskyttelse ifølge FDM vigtig, men det er en af de ting, de færreste danskere forkæler bilen med. Mange bilejere ved, at bilen bør rustbeskyttes, men det er langtfra alle, der rent faktisk får det gjort. Ifølge YouGov-undersøgelsen for Dinitrol har 39 procent af de danske bilejere aldrig rustbeskyttet bilen, og ud af disse har en fjerdedel den holdning, at rustbehandling ikke er nødvendigt.

Publiceret 07 April 2018 11:30