Næsten hver fjerde solgte nye bil tilhører SUV-klassen. Her er det den firehjulstrukne Subaru Outback. Foto: Bil Magasinet

Næsten hver fjerde solgte nye bil tilhører SUV-klassen. Her er det den firehjulstrukne Subaru Outback. Foto: Bil Magasinet

Danskerne køber større og dyrere biler

En ny analyse viser, at bilkøberne udnytter de lavere bilafgifter til at købe dyrere biler

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Siden 2015 er registreringsafgiften blevet lempet tre gange. En ny analyse fra Skatteministeriet viser, at lempelserne har medvirket til at ændre danskernes bilforbrug.

De nye tal viser konkret, at den gennemsnitlige registreringsafgift i perioden 2015-18 er blevet markant lavere. Den gennemsnitlige afgift, der er blevet betalt på en populær familiebil som Citroën Grand C4 Picasso, er for eksempel faldet til cirka 44.000 kroner.

Bilkøberne har brugt en del af den lavere afgift til at gå en bilklasse op. I perioden umiddelbart efter den seneste afgiftslempelse i september 2017 udgjorde store biler cirka 45 procent af samtlige bilkøb i Danmark. Det er en stigning på knap 20 procentpoint sammenlignet med perioden før den første afgiftslempelse aftalt i Finansloven for 2016.

Glæde over valg

SUV'er og andre høje biler udgjorde næsten 25 procent af samtlige bilkøb i Danmark umiddelbart efter den seneste afgiftslempelse i 2017. Det er en stigning på cirka 17 procentpoint sammenlignet med perioden før den første afgiftslempelse aftalt i Finansloven for 2016.

“Vi glæder os over, at danskerne går efter større og mere rummelige biler og tilmed køber biler med mere udstyr – til glæde for trafiksikkerheden. Det er også godt for miljøet, fordi nye biler generelt har en lavere emission end de ældre,” skriver direktør for De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Publiceret 07 June 2018 15:02