Foto fra sidste års løb med opløb på Frederiksberg.Vinder Phil Bauhaus Bora Argon. Samlet Vinder Michael Valgren Tinkoff.
Foto fra sidste års løb med opløb på Frederiksberg.Vinder Phil Bauhaus Bora Argon. Samlet Vinder Michael Valgren Tinkoff.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Danmarks største cykelløb gives frit i Albertslund

27. udgave af PostNord Danmark Rundt starter med præsentationsrunde på Frederiksberg. Men det rigtige løb gives frit i Fabriksparken i Albertslund

Der bliver noget at se på, når Danmarks største cykelløb – den 27. udgave af PostNord Danmark Rundt – starter 12. september. Især for albertslunderne. Løbet gives nemlig frit i Fabriksparken i Albertslund.

I år er løbet 'vendt om'. Der bliver ikke opløb, men start, fra Frederiksberg rådhusplads. Her præsenteres feltet med alle hold og ryttere fra scenen. Derefter cykler man ad Roskildevej, inden der svinges til højre og det egentlige løbet fløjtes i gang i Fabriksparken.

Sengeløse og Store Valby passeres før Roskilde, hvorefter der fortsættes ud over Boserup, Munkholmbroen og Holbæk, inden der bydes op til dans i bakkerne mellem Høve og Ordrup Næs i Odsherred. Asnæs indelukke, hvor Magnus Cort vandt i 2014, Høve Stræde og Kårup Strandbakke er nogle af de stigninger rytterne møder undervejs, kombineret med fantastiske udsigter ud over Sejerøbugten. Fra bugten kører feltet via Havnsø og den smalle og helt åbne Eskebjerg Strandvej, inden Kalundborg passeres for første gang. Feltet kører herfra ud over Røsnæs, der også byder på et par gode stigninger. Tilbage i Kalundborg køres der tre omgange på en rimelig teknisk rute, der også indeholder DM-stigningen fra 1974, Møllebakken. Der er opløb på Vestre Havneplads.

Arbejdet i gang et år

”Arbejdet med næste års PostNord Danmark Rundt rute har været i gang i mere end et år. Vi er utroligt glade for den rute, vi præsenterer i dag. At vi har valgt at vende løbet, har både givet udfordringer, men også nye muligheder. Det er en yderst varieret og spektakulær rute, der vil vise Danmark fra sin allerflotteste side til september”, siger løbsdirektør Jesper Worre i en pressemeddelelse.

”Vi rammer de fleste af landets hårdeste stigninger undervejs. Mange små veje indbyder til godt cykelløb, og alle etaper kan blive afgørende. Det gælder også finaleetapen ind til Aarhus; en lang og hård etape, der vil gøre rytterne godt trætte, inden de skal køre om etapesejren og den samlede sejr på den kuperede rundstrækning i Aarhus”.

Publiceret: 04. Januar 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!