Et ensomt træningspas i Nordsverige i Skellefteå dagen før De Åbne Svenske
Mesterskaber i februar 2014 - der for Mette BL Thomsen var optakten
til VM i Rovaniemi i Lapland, Finland.
Et ensomt træningspas i Nordsverige i Skellefteå dagen før De Åbne Svenske Mesterskaber i februar 2014 - der for Mette BL Thomsen var optakten til VM i Rovaniemi i Lapland, Finland.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Danske svømmere skal konkurrere i minus 1½ grad koldt vand i Sibirien

26 danske vandhunde har pakket svømmetøj og badehætter med det danske flag og drager fredag ud på en 10 timer lang rejse til den sibiriske by Tyumen for at deltage ved det 10. VM i vinter-is-svømning. Denne gang foregår svømningen i den tilfrossede flod Tura. Her hugges der hul i isen, og så opbygger man et svømmestadion, som ikke er for sarte sjæle.

Eneste tilladte påklædning er en badedragt/badebukser et par svømmebriller og en obligatorisk hovedbeklædning - og med en vandtemperatur på -1,5 grad er det ikke ufarligt at deltage, hvis man ikke er ordenligt forberedt. Men det er de danske vinterbadere, der deltager. En af dem er Mette BL Thomsen fra Roskilde, som selv fik sin debut som vinter-is-svømmer, da mesterskabet blev afholdt for to år siden i den finske by Rovaniemi. Her blev hun den første dansker, der har svømmet 450 meter i ren is-vand. En bedrift hun har tænkt sig at slå denne gang.

"At svømme 450 meter i is-vand er ikke specielt. Det specielle er, at jeg var den første, der troede på, at det kunne lade sig gøre og gjorde det. Nu håber jeg, at jeg kan gennemføre alle de 9 discipliner, der er på VM-programmet (25 og 50 m bryst, 25, 50, 100, 200, og 450 m fri og 4 x 25 m bryst, og 4 x 25 m fri). Det bliver dog hårdt, da det kræver, at jeg skal i vandet 2-3 gange om dagen. Vandet er så koldt, at officials går og fjerner isklumper, mens vi svømmer, fordi vandet fryser så hurtigt til, men det er jeg forberedt på," siger Mette, der er en af de store drivkræfter bag det danske VM-hold. Efter sin deltagelse ved i Finland, har hun seriøst arbejdet på at udbrede sporten i Danmark, og det er blandt andet derfor, at vi i år bliver det femte bedst repræsenterede land.

Mette håber dog på, at endnu flere danskere får øjnene op for glæden, der er forbundet med vinterbadning og det at turde svømme i det kolde vand.

For at gøre det lettere for nysgerrige læsere, garvede og nye vinterbadere har Mette BL Thomsen oprettet hjemmesiden www.iceswimmer.com med nyttige oplysninger om vinterbadning og vinter-is-svømning, og her kan du følge med i det kommende VM i Sibirien, med en masse nyttige links, videoblogs osv.

Publiceret: 03. Marts 2016 16:46
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112