Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dyremishandling: Maximus blev skudt med luftgevær i villakvarter

Kat blev ramt af hagl i bagbenet i Hørsholm

“Jeg er meget forundret over, at der findes personer, som kan finde på at skyde efter andres kæledyr,” siger Jan Jakobsen fra Hørsholm.

Han har netop hentet sin 13-årige hankat Maximus fra dyreklinikken, hvor det blev konstateret, at Maximus var blevet skudt, formentlig med et luftgevær. Det var i hvert fald et blyhaglg, der typisk bruges i luftgevær, der blev opereret ud af kattens bagben.

Skudt i nabolaget

“Om det er sket i kådhed eller med fuldt overlæg, ved jeg ikke. Jeg kan kun gætte på, hvilken skade et hagl kunne have forårsaget, hvis det havde ramt en forbiasserende her i vinterferien,” lyder det fra en forarget Jan Jakobsen. Han er sikker på, at det er i hans eget villakvarter i Hørsholm, der er blevet skudt efter katten.

“Maximus er 13 år og farer ikke så meget rundt. Så jeg tror, det er sket her i Nygårdsvægerne,” oplyser Jan Jakobsen, der har meldt dyremishandelingen til politiet.

Maximus er sig kun uden for i dagtimerne og kom onsdag hjem efter en af sine ture og havde det tydeligvis ikke godt.

“Vi kunne se, han var øm i bagpartiet, men kunne ikke se, hvad det skyldtes,” fortæller Jan Jakobsen.

Ramt ved halen

Han tog i stedet på dyreklinik i Rungsted med dyret, hvor lægerne i første omgang heller ikke kunne finde ud af, hvad Maximus fejlede. De beholdt derfor katten for nærmere undersøgelser. Og fandt så frem til, at et blyhagl befandt sig i bagbenet og at haglet var trængt ind i katten gennem et skudhul i bagpartiet nær halen. Haglet blev fjernet og Maximus er nu iogen hjemme på Nygårdvænget i Hørsholm.

“Han er fortsat lidt medtaget,” fortæller Jan Jakobsen, som ærgrer sig over, at den form for dyremishandling nu åbenbart også er nået til Hørsholm.

Publiceret: 17. Februar 2018 07:00
Leveret af Ugebladet
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt